4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tuna'ya 'başarı' ödülü

TUNA'YA 'BAŞARI' ÖDÜLÜ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentte haftalık yerel bazda yayın hayatını sürdüren Çukurova Expres gazetesi tarafından, internet üzerinde yapılan bir oylama sonucunda; 'En Başarılı Belediye Başkanı Ödülü'ne layık görüldü.

Söz konusu gazetenin internet sitesinde yapılan ve bir ay süren ankette toplam 3 bin 526 kişi katıldı. 'Sizce Mersin'in en başarılı belediye başkanı kim?' sorusuyla hazırlanan ankette tercih olarak da; Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ın ismi verildi. Yapılan oylama sonucunda ankete katılanların yüzde 23'ünün (826 oy) desteğini alan Tuna, 'En Başarılı Belediye Başkanı Ödülü'nü de layık görüldü. Fazıl Türk 823 oyla ikinci, Macit Özcan672 oyla ikinci, İbrahim Genç 656 oyla üçüncü ve Uğur Yıldırım da 549 oyla sonuncu oldu.

Gazetenin İmtiyaz Sahibi Burak Karataş, Anadolu Basın Birliği (ABB) Mersin Şube Başkanı Selman Özipek ile birlikte Tuna'yı makamında ziyaret ederek, ödülünü kendisine takdim etti. Burak Karataş, burada yapmış olduğu konuşmasında Tuna'yı tebrik ederek, başarılı çalışmalarının devamını dilerken, Selman Özipek de Hamit Tuna'nın, halkın yanında yer alan bir duruşunun olduğuna dikkat çekti. Almış olduğu ödülün çalışma şevkini daha da arttırdığını kaydeden Tuna ise, hedeflerinin modern bir görünüme kavuşmuş Toroslar oluşturmak olduğunu vurguladı.

Çalışmalarını takdir ederek bunu da oylarıyla gösteren tüm Mersin halkına teşekkür eden Tuna, "Sosyal belediyecilik anlamında gücümüz nispetinde hareket ediyoruz. Halktan kopmadan, halkın yanında bir duruş sergiliyoruz. Tüm hizmetlerimizi vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyoruz. Böyle bir ödülü almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Aldığımız ödüller, yaptığımız hizmetlerin Toroslar'ın ihtiyacına cevap veren ve ilçeye çehre kazandıran değerler olduğunun bir kanıtıdır. Bu kanıtlar doğru yolda ilerlediğimizi göstermekte ve çalışmalarımıza şevk katıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 16:38:00
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 16:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?