4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tuncalı'dan Özcan'a ziyaret

TUNCALI'DAN ÖZCAN'A ZİYARET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Oya Tuncalı, 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36. yıldönümü kutlamaları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulundu.

Özcan'ın makamında gerçekleştirilen ve Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Oya Tuncalı, 36 yıl önce Mersin'den başlatılan harekatın öneminin bugün çok daha iyi anlaşıldığını ifade ederek, bugünlere gelmelerinde Türkiye'nin ve kahraman Türk Ordusu'nun büyük katkısı olduğunu vurguladı. 5 yıldan bu yana kentte konsolos olarak görev yaptığını hatırlatan Tuncalı, Temmuz ayı sonunda da bu görevinden ayrılarak ülkesine geri döneceğini belirterek, görev süresince verdiği destek ve katkılar nedeniyle Özcan'a teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, 'Kıbrıs Barış Harekatı' sırasında kendisinin üniversite öğrencisi olduğunu ifade ederek, söz konusu dönemi yakından takip ettiğini anlattı. Kıbrıs'ın 'yavru vatan' olduğunu kaydeden Özcan, "Kıbrıs'a bu yılın başlarında Çukurova Belediyeler Birliği Toplantısı için geldim ve her geldiğimde turizm alanı başta olmak üzere Kıbrıs'ı daha güzelleşmiş buluyorum" dedi. Lefkoşa ile kardeş kent ilişkisi kurmak istediklerini de sözlerine ekleyen Özcan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Uluslararası alanda da Kıbrıs üzerindeki ambargo ve baskının biran önce kalkmasını temenni ediyoruz."

TUNCALI'DAN ÖZCAN'A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 13:01:01
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 16:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?