5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Tunceli Valisi görevden alınmalı'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Tunceli Valiliği'nin eylemleriyle 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere 'hile' karıştırdığını iddia ederek, işlenen suçun karşılıksız kalmamasını istedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Forza Fuarcılık tarafından Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen Mersin 3. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı'na katılan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, burada İHA muhabirine Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Tunceli Valisi Mustafa Yaman ile ilgili verdiği kararı değerlendirdi.

Şandır, Vali Yaman'ın kanunlara göre suç işlediğini iddia ederek, "YSK kararları kesindir ve herkesi bağlar. Dolayısıyla Sayın Vali görevden alınmalıdır. İşlediği bu suç, karşılıksız kalmamalıdır. Bu durum doğrudan doğruya seçime hile karıştırmaktır. Yaşananlar, aynı zamanda da seçim sonuçlarının meşruiyetini tartışılır hale getirmiştir" dedi.

Seçimden önce Vali Yaman'ın yaptığı eylemin karşılığının mutlaka verilmesini isteyen Şandır, Yaman'ın ya görevden alınması ya da istifa etmesi gerektiğinin altını çizdi. MHP olarak yaşananları kınadıklarını belirten Şandır, "Milletin gözünün içine baka baka saygısızlık yapılıp, haklarına saldırılmasını kınıyoruz. 'Seçim rüşveti' maiyetindeki bu sosyal yardımlar; milletimizin yoksulluğunun istismar edilerek, oyunu etkileme anlamına gelmektedir. Bu durum Türkiye'ye yakışmıyor. Biz Sayın Vali'nin, bu kanun tanımazlığına gereken cezanın verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

ABD'nin Irak'tan çekilmesi konusunda yaşanan gelişmelerle ilgili soruya da Şandır, şu yanıtı verdi:  "Bu çok yeni bir konu. Gelişmelerle ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı bir kanaat ifade edecektir. Henüz daha Türkiye'ye bu yönde ulaşan bir talep yok. Basında yer alan haberlerle ilgili yorum yapmayı da erken buluyoruz. Önümüzdeki süreçte MHP kurulları, Başkanlık Divanı ve MHK'sı konuyu değerlendirip, gerekli açıklamaları da yapacaktır. Ama öncelikli açıklama hükümet kanadından gelmelidir."
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 15:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?