5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tuncelililer aşure şenliğinde buluştu

Mersin'de yaşayan Tuncelililer, 'Aşure Şenliği'nde buluştu. Muharrem ayı kapsamında düzenlenen etkinlikte 35 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Tuncelililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mersin Şubesi tarafından organize edilen 'Aşure Şenliği' dernek binasında gerçekleştirildi. Sabah erken saatlerde başlayan etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. 2 büyük kazanda yaklaşık 2 bin kişi için hazırlanan aşureye, dernek üyeleri kendi bütçesine göre katkıda bulundu.

Kerbela'da şehit düşenler anısına duaların da okunduğu etkinlikte yapılan konuşmalarda ise 'Kerbela Olayı' ve 'Muharrem ayı' ile ilgili olarak katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Etkinlik kapsamında 35 engelliye de tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Dernek üyelerinin bağışlarıyla satın alınan sandalyelerin dağıtımında duygu dolu anlar yaşandı. İki çocuğunda da kas erimesi olduğunu, bu nedenle 15 yıldan bu yana yürüyemediğini anlatan Nazım Büyür, "Çocuklarım ilk defa tekerlekli sandalye sahibi olacak. Maddi imkanım el vermediği için onlara tekerlekli sandalye alamamıştım. Şimdi kızım Evrim (31) ile oğlum Gökhan'ın (27) hayatı biraz daha kolaylaşacak" dedi.

Tuncelililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mersin Şube Başkanı Hasan Sarıçiçek ise, amaçlarının insanların bir araya gelip güçlerini birleştirdiklerinde neleri değiştirebileceklerini ortaya koymak olduğunu söyledi. Sarıçiçek, "Bugüne kadar yapmış olduğumuz etkinliklerde hem dernek üyelerini bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamayı, hem de onların güçlerini birleştirdiklerinde neleri değiştirebileceklerini ortaya koymaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum" diye konuştu.

'Muharrem ayı'nın aynı zamanda da bir 'yas ayı' olduğunun altını çizen Sarıçiçek, 'Kerbela Olayı'nın tarihin sayfalarına yazılan kara bir leke olduğunu ve aynı olayın bir daha yaşanmasını istemediklerini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 11:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?