5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tuncelililer gecede buluştu

Tuncelililer Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sekreteri Hıdır Acar, bazı siyasi partilerin kendilerini çantada keklik olarak gördüğünü, ancak bugüne kadar hiçbir zaman çantada keklik olmadıklarını söyledi. Acar, "Çantada keklik olmamak demek; onurlu olmak ve başını hiçbir zaman öne eğmemek demektir" dedi.

Tuncelililer, "Birlik ve Dayanışma Gecesi"nde buluştu. Paris Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğe ilgi yoğun oldu. Hemşehriler arasındaki dostluk ve arkadaşlık bağlarının güçlendirilmesi, yeni dostluk köprülerinin kurularak birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla organize edilen gecede konuşan Dernek Sekreteri Hıdır Acar, siyasilere sert mesajlar verdi.

Geceyi düzenlemekteki en önemli amaçlarının Tuncelililer'in kendi derneklerine sahip çıkması ve onu ileri taşımalarını sağlamak olduğunu kaydeden Acar, 3 yıldan bu yana hemşehriler arasındaki bağları güçlendirip gerek eğitim açısından gerekse de kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan Mersin'de yaşayan Tuncelililer'e destek vermeye çalıştıklarını anlattı. Acar, derneğin geniş bir arsa üzerinde modern ve ihtiyaçlara cevap verebilecek bir düzeyde olabilmesi için birçok girişimde bulunmalarına karşın sonuç alamadıklarını belirtti.

Acar, "Bugüne kadar hangi belediye başkanının kapısını çaldıysak hep kapılar yüzümüze kapandı. Bunu bırakın bize aylarca randevu dahi vermediler. Belki de bu Tuncelili olmanın dezavantajlarından biriydi. Bizi hep çantada keklik görüyorlardı, bırakın görsünler hiç önemli değil. Hiçbir zaman Tuncelililer olarak çantada keklik olmadık ve bundan sonra da olmayacağız da. Çanta keklik olmamak demek; onurlu olmak ve hiçbir zaman başını önüne eğmemek demektir. Namuslu olmaktır her şeyden önce. Aç yaşarız ama asla namusumuzdan ödün vermeyiz" diye konuştu.

Herhangi bir siyasi partinin propagandasının yapılmasının yanında, herhangi bir siyasi partinin güdümünde söz konusu geceyi organize etmediklerinin altını çizen Hıdır Acar, Tuncelililer'in birlikteliğini ve gücünü ortaya koyabilme adına geceyi düzenlediklerini hatırlattı. Acar, 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sandığa gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyun. Parti gözetmeyin, kişileri değerlendirin. Genel seçim için değil, yerelde bizleri yönetecekleri seçmek için sandık başına gideceğiz. Onurlu ve namuslu olan kimse oyunuzu ona verin."
Tuncelililer'in özünde Alevilik de olduğunu, ancak bugüne kadar hiçbir zaman kişilerin inancına, dinine, kültürüne ve mezhebine göre ayrım yapmadıklarını vurgulayan Acar, "önce insan" felsefesiyle hareket ettiklerini ve bunu bir yaşam biçimi haline getirdiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından "Birlik ve Beraberlik Gecesi" kapsamında düzenlenen eğlence programına geçildi. Omuz omuza halaylar çeken hemşehriler, orkestranın seslendirmiş olduğu birbirinden hareketli parçalarla hareketli dakikalar yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 11:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?