3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Türbana tek kişilik destek

Mersin'de, bir vatandaş düzenlediği tek kişilik eylemle türbana destek verirken, üniversitelerde başörtüsüne karşı çıkan rektörleri protesto etti.

Başına bağladığı başörtüsü ile tek kişilik bir yürüyüş düzenleyen Mustafa Ongun adlı vatandaş, "Başörtüsü ile uğraşan rektörlere hayır" şeklinde slogan attı.

Mersin'de daha önce çeşitli siyasi partilerde aktif siyaset yaptıktan sonra serbest meslekle uğraşan Mustafa Ongun, düzenlediği tek kişilik eylemle türbana destek verirken, üniversitelerde başörtüsüne karşı gelen rektörleri protesto etti.

Metropol İş Merkezi önündeki yürüyüşüne "Ey tuzu kurular" başlığı adı altında hazırladığı "Siz rektör müsünüz, provokatör mü? Aydın mısınız kör mü? Türk milleti misiniz, düşman mı? Demokrat mısınız, diktatör mü? Her kimseniz, yeter artık, üniversitede özgürlük istiyoruz" yazılı pankartla başlayan Ongun, başına bağladığı başörtüsü ile hükümetin üniversitelerde başörtüsünü serbest kılacak çalışmasına destek verdi.

Göğsüne bağladığı Türk bayrağı ile Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüyüp Atatürk Anıtı önünde başörtüsüne karşı gelen rektörleri Ata'ya şikayet edeceğini söyleyen Ongun, "Bu örtü ninemizin örtüsü, Kara Fatmaların, Nine Hatunların örtüsüdür. Bu örtü Zübeyde Hanımların örtüsüdür. Buna karşı çıkanlara yuh olsun" dedi.

Bu ülkenin, rektörlerin babasının arpalık tarlası olmadığını söyleyen Ongun, "Yürüyüşü rektörleri protesto etmek için yapıyorum. Bu ülkede başörtüsü zulmünün kalkması gerekiyor. 4 tane rektör, mutlu azınlık, mutsuz çoğunluğa hükmediyor. Buna bir son vermemiz gerekiyor. Ben burada vatandaşlık görevimi yapıyorum. 2 yeğenimi bu ülke için şehit verdim, 1 tanesi 3 bin metrede hala vatani görevini yapıyor. Biz vatan için şehit verirken 4 rektör başörtüsü ile uğraşamaz. Onları Atatürk'e şikayet edeceğim. 'Ata'nın izindeyiz' diyorlar, onun getirdiği rejime karşı çıkıyorlar. Ata'nın annesinin, bacısının, karısının başı açık mıydı, kapalı mıydı? Bana bir tane açık resmini göstersinler, ondan sonra konuşsunlar" diye konuştu.

Ongun, daha sonra elinde pankart, başında başörtüsü ve göğsünde Türk bayrağı ile Cumhuriyet Alanı girişine kadar yürüdü. Yol boyunca "Başörtüsü ile uğraşan rektörlere hayır" şeklinde slogan atan Ongun, Cumhuriyet Alanı girişinde polis ekiplerince durdurularak, bir başka tören nedeniyle alana girişine izin verilmedi. Bunun üzerine bulunduğu yerde bir açıklama yapan Mustafa Ongun, televizyonlarda bazı profesörlerin, rektörlerin Türk milletine hakaret ettiğini ileri sürerek, "Bazıları bu ülkede milleti birbirine düşürmek için üniversitelerde cani yetiştiriyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Atatürk'ün izinden yürüyorum. Bu başörtüsü ninelerimizin başörtüsüdür. Buna karşı çıkanlara yuh olsun. Başörtüsü bir simge değil, Allah'ın emridir. Oğlum Güneydoğu'da şehit olurken, benim kızım üniversitelere giremiyor. Bu rektörlere çağrıda bulunuyoruz; yeter artık, söz milletindir" dedi.

Rektörlerin başörtüsü konusunda provokatörlük yaptığını iddia eden Ongun, "Bunların tuzu kuru, milletin sırtından geçiniyorlar. Bu vatan için, bu bayrak için canımı vermeye hazırım. Bu rektörler artık ya bu ülkeyi terk etsinler ya bu insanları sevsinler ya da ninemizin başörtüsü ile uğraşmasınlar. Ben şehit amcasıyım. Hangi rektör bu ülke için çocuğunu şehit verdi. Onlara yuh olsun. Başörtüsü takılacak, üniversiteye girilecek, yeter artık kimse de engel olmayacak" diye konuştu.
Ongun, açıklamasının ardından eylemine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 17:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali çetinkaya IP: 85.104.80.xxx Tarih : 4.02.2008 08:44:23

mustafa dayıma helal olsun.sen ve senin gibi dayılarımız oldukça ne rektörler nede diktatörler bizi yolumuzdan ayıramaz helal olsun