4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Turfanda erik cep yakıyor

YILIN İLK TURFANDA ERİĞİ 300 TL

Mersin'in Silifke ilçe merkezi girişinde 25 yıldır gıda ürünleri satan Habib Topçu, kilosu 300 TL'den satışa sunulan eriğin Keben köyünde amcası Zeynel Topçu tarafından örtü altına alınan serada yetiştirildiğini söyledi.

Eriğin şu anda tam olgunlaşmamasına karşın aş eren hamile kadınlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Topçu, "Fiyatın yüksek olması ve tam olgunlaşmaması sebebiyle tadımlık olarak az miktarda toplanan eriği 100 gramlık kaselerde 30 TL'den satıyoruz. Türkiye genelinde de ilk turfanda can eriğinin Silifke'de çıktığını herkes biliyor. Bu sebeple de aş erip canı erik çeken kadınlar için eşleri uzak yerlerden gelerek tadımlık olan bu eriklerden alıp gidiyorlar" dedi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, da "Bu yıl 700 dönüm araziden 6 bin ton erik hasadı yapılacak. Örtü altındaki ilk hasat bu ayın 15'inden sonra, açıktaki hasat da nisan ayı ortalarında başlayacak" dedi.

Silifke eriğinin gerek erkenci olmasından gerekse görünümü ve lezzeti ile tüketiciler tarafından yoğun bir şekilde talep edildiğine vurgu yapan Göktaş, eriğin getirisi dolayısıyla ilginin sürekli arttığını ve üretim alanının da buna bağlı olarak genişlediğini söyledi.

Vatandaşlar ise eriğin çok pahalı olduğunu, taneyle bile alamayacak durumda olduklarını, kilosuna 300 TL hiç veremeyeceklerini belirttiler.

YILIN İLK TURFANDA ERİĞİ 300 TL
YILIN İLK TURFANDA ERİĞİ 300 TL
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 12:19:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 12:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?