4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Turistler denize akın etti

KUZEYDE SEL CEFASI, GÜNEYDE DENİZ SEFASI

Yurdun büyük bölümünde sağanak yağış nedeniyle sel felaketi yaşanırken, Mersin'in Silifke ilçesinde havanın ısınması turistleri ve yerli halkı sevindirdi.

Hava sıcaklığının 27 dereceye, deniz suyu sıcaklığının ise 20 dereceye ulaştığı Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesinde yerli ve yabancı turistler sahile akın etti. Bazı turistler denize girip serinlerken, bazıları da şemsiyeler altına veya kumlara uzanıp dinlenmeyi, sahilde gezmeyi tercih etti.

Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, kışın nüfusu yaklaşık 6 bin olan beldede yazın yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle birlikte sayının 150 bini bulduğunu kaydetti. Silifke'de sezonun Mayıs ayı başlarında başlayıp, Eylül ayının ikinci haftasına kadar sürdüğünü ifade eden Uslu, beldeye sezon boyunca Türkiye'nin değişik illerinden tatile gelenlerin olduğunu, bunların yanında zaman zaman yabancı turistlerin de tercih ettiği yerlerden biri olduğunu belirtti. Atakent'in doğa, deniz ve tarihle iç içe

olduğunu vurgulayan Uslu, turistlere aile sıcaklığını hissettirme çabası içerisinde olduklarını söyledi. Uslu, okulların tatil olmasıyla birlikte yazlıklara gelen tatilcilerin yanı sıra özellikle hafta sonları gelen günübirlik tatilcilerle de sahillerdeki doluluk oranının maksimum seviyeye ulaşacağını kaydetti.

Beldede tatil yapan Nermin Taşkaya, "Tatilde ikinci haftam. İlk kez bugün denize girdim. Eşi benzeri olmayan bu güzellikleri görünce dayanamayarak suya atladım. Su çok güzel ve sıcaktı" dedi.

Silifke Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Kayam ise, mecbur kalmadıkça hasta, yaşlı ve çocukların 11.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.

KUZEYDE SEL CEFASI, GÜNEYDE DENİZ SEFASI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 10:44:05
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 13:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?