2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Turistlerden kutsal topraklara ziyaret

İtalya'nın Milano kentindeki Santa Maria Delle Grazie Al Naviglio Kilisesi'nin rahibi Gluseppe Vegezzi, Hristiyanlık tarihi için önemli bir yere sahip olan Saint Paulus'un topraklarında nefes almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Carmela Pallaoro ve Lucıa Carpın adlı rahibeler ve 57 kilise üyesi ile birlikte Saint Paulus Kuyusu başta olmak üzere Tarsus'un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden Rahip Gluseppe Vegezzi, İtalya'nın Milano kentinden başladığı otostopla barış yolculuğu Gebze yakınlarında tecavüz edilip öldürülmesiyle trajik bir şekilde biten ve "Pippa Bacca" adıyla tanınan sanatçı Giuseppina Pasgualino di Marineo için çok üzüldüklerini belirterek, "Bir insanın öldürülmesi nerede olursa olsun üzücü bir olaydır. İnsan özgürce seyahat etme hakkını dünyanın her yerinde kullanmalıdır. Pippa Bacca da bu seçimini kendi kullanmıştır. Bu olay İtalya'da da olabilirdi" dedi.

Rahip Vegezzi ve rahibeler Carmela Pallaoro ve Lucıa Carpın, yaşanan bu talihsiz olay sonrasında Türkiye'ye bir önyargılarının oluşmadığını, seyahat haklarını kullanarak Türkiye'yi ziyaret ettiklerini, Saint Paul'un ayak izlerini takip etmeye devam edeceklerini söylediler.

 

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 16:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?