2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Turizm elçisine teşekkür plaketi

Silifke Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği "Silifke ve Çevresi" adlı İngilizce kitap yazan ve ilçenin turizm elçisi olarak anılan Celal Taşkıran'a teşekkür plaketi verdi.

Silifke ve çevresinde bulanan tarihi dokuyu İngilizce olarak kaleme alıp, hiçbir telif hakkı istemeksizin Silifke Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne devrederek kitabın basılmasını sağlayan Celal Taşkıran'a Kaymakam Ahmet Beyoğlu plaket verdi. 5 bin adet bastırılan ve Silifke ve çevresini İngilizce olarak tanıtan kitap, tüm dünya ülkelerinin kütüphanelerinde yer alacak.

Köylere Hizmet Götürme Birliğinin kültürel yayınlara başladığını Kaymakam Ahmet Beyoğlu, "Turizm rehberi olan ve geçmiş yıllarda Silifke Turizm Müdürlüğü görevini yürüten Celal Taşkıran, Silifke'nin turizm elçisi durumundadır. İngilizce olarak kaleme aldığı Silifke ve çevresi adlı eser, kaymakamlıklarda, valiliklerde, kütüphanelerde, konsolosluklarda, büyükelçiliklerde, 5 yıldızlı otellerde, seyahat acentelerinde, yani yurt içi ve yurt dışında turizmle alakalı her yere gönderilecek. Böylelikle Silifke dünyanın dört bir tarafından bilinir hale gelecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 12:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?