5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Turizm Haftası'na coşkulu kutlama

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, ilçenin turizm zenginliklerinin tanıtımını daha iyi yapmaları gerektiğini söyledi.

Turizm Haftası dolayısıyla Saint Paul Kuyusu Meydanında düzenlenen tören, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Günaydın'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan da, kentin turizm zenginliklerinin tanıtımını iyi yapmaları gerektiğini vurguladı.

Gödekmerdan, "Turizm ile ilgili o kadar çok değerlerimiz var ki, onları şimdi burada saymamamız mümkün değil. Kültürel ve milli değerlerimizin tanıtımını iyi yapıp, birçok değerimizi turizme kazandırılmalıyız. Turizm çok boyutlu bir olay, temizlikten tutun, trafiğe kadar, sağlığa kadar bu sektörde bir çok faktör yer almaktadır. Turizmimizi geliştirmek istiyorsak, bu boyutların hepsini çözmemiz gerekmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından, fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Gödekmerdan ödüllerini verdi.Daha sonra Tarsus Akdeniz Lisesi Modern Halk Dansları Topluluğu ve Türk Halk Müziği Derneğinin verdiği konserin ardından tören sona erdi.

Saint Paul Kuyusunda düzenlenen töreni yabancı turistlerde izledi.Törene, Tarsus Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?