4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Turizm Haftası'na opera desteği

TURİZM HAFTASINA OPERA DESTEĞİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), vals denilince akla gelen ilk isim olarak öne çıkan Johann Strauss'un en önemli eserleri arasında gösterilen; 'Yarasa' adlı opereti 'Turizm Haftası' nedeniyle ücretsiz olarak sahneleyeceğini açıklandı.

Yarın akşam Kültür Merkezi'nde izleyicisinin beğenisine sunulacak olan operetin Orkestra Şefliği'ni Vladimir Lungu'nun üstleneceği, Kenan Korbek tarafından sahneye konulan eserin dekor tasarımınıysa Seyhan Atemer, kostümleriniyse Çimen Somuncuoğlu'nun tasarladığı kaydedildi. Zdravko Lazorov'un koro şefliği üstlendiği temsilde ışıkta Ahmet Defne, koreografide de konuk sanatçı Neslihan Öztürk'ün ismi geçiyor.

Eserin başlıca rolleriniyse; Eisenstein'da Ziya Humar, Rosalinde'de Nazlı Alptekin ve Bengi İspir Özdülger, Alfred'de Mustafa Özer, Adele'de Funda Uyanık, Dr. Falke'de Orhan Yıldız, Frank'da Hasan Berk ve Ufuk Kasar, Prens Orlowsky'de Gülden Berber ve Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Frosch'da Tolga Erden, İda'da Melda Aygün ve Sevil Erçak, Blind'de ise Alpay Noyan paylaşacağı bildirildi.

Johann Strauss'un, vals denince ilk akla gelen isim olduğunu ifade eden MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, Strauss'un en bilinen operetiyle birlikte Viyana balo salonlarının ihtişamını; eğlencenin, zevkin hafifliğini ve karmaşık ilişki ağını metni ve rejisiyle sahneye yansıtacaklarını anlattı. Eserin valslerle bezeli müziğiyle de seyircisini kendine çekmeye başardığını vurgulayan Alptekin, özellikle herkesin yakından tanıdığı uvertürüyle de operetin kendini öne çıkarttığını vurguladı..

MDOB olarak, 'Turizm Haftası'nı önemsediklerini ifade eden Hasan Alptekin, "Mersin, ülkemiz turizmi için hem tarihsel, hem de iklim ve deniz açısından son derece önemli bir konuma sahip. Ayrıca kentimizde opera ve bale kurumunun varlığı kültür turizmini de olumlu yönde etkileyecek ve geliştirecektir. Bu nedenle, 'Turizm Haftası'nda Yarasa operetini halka açık sahneleyeceğiz" dedi.

TURİZM HAFTASINA OPERA DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 11:40:03
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 13:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?