4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Turizm yatırımları masaya yatırıldı

MERSİN'DEKİ TURİZM YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in turizmi kendisine hedef olarak belirleyen ve bu alanda gelişmek isteyen bir kent olarak öne çıktığını ifade ederek, turizm sektöründe yapılması konuşulan şeylerin bugün artık hayata geçirilebilme noktasına gelmesinin de önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

'Turizm Haftası' açılışı kapsamında Mersin Kültür Merkezi'nde bir tören gerçekleştirildi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan, vali yardımcıları, turizm sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikler çerçevesinde 'İl Kültür ve Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı' yapılırken, söz konusu oturumdaysa kentte turizm alanında hayata geçirilen proje ve çalışmaların yanı sıra önümüzdeki dönemde yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

“TURİZM SADECE MERSİN İÇİN DEĞİL TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİ”

Burada konuşan Vali Aksoy, turizmin sadece Mersin açısından değil, Türkiye açısından da oldukça önemli sektör olarak öne çıktığını ifade ederek, bu çerçevede de kentteki turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilerek, sektörde iyi bir noktaya gelebilme adına çalışmalar yürütüldüğünü anlattı. 'RIS Mersin Projesi' ile kentin geleceğine yön verecek sektörlerin belirlendiğini, bunun da tarım ve tarıma dayalı sanayi, lojistik ve turizm sektörleri olduğunu hatırlatan Aksoy, turizm alanında neyin nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda bir yol haritası oluşturulması adına 'Turizm Master Planı' ile ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiğini vurguladı.

Hüseyin Aksoy, “Mersin'de turizmin konuşuluyor olması, sektörün gelişmesi adına çok önemli bir başlangıç. Bu konuda Mersin, turizmi kendisine hedef olarak belirleyen ve bu alanda gelişmek isteyen bir kent haline geldi. 'Şunu yapacağız, bunu yapacağız' dediğimiz bir çok şeyi artık bugün hayata geçirebilme noktasına geldi. 'Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi' de bunlardan biri. Söz konusu projede firmalara gerekli tahsisler yapılırken, önümüzdeki günlerde de altyapı çalışmalarına başlanacak. Proje, sadece Mersin için değil aynı zamanda da Çukurova ve Doğu Akdeniz açısından oldukça önemli bir yatırım” dedi.

“HAVAALANI İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İNŞAATA BAŞLANACAK”

'Turizm Alanı' ilan edilen alanlarla ilgili olarak imar çalışmalarının yanı sıra halihazır ve zemin etüdü çalışmalarının da sürdürüldüğü bilgisini veren Aksoy, buradaki temel amaçlarınınsa söz konusu alanların, yatırım için turizmcilere hazır hale getirilmesi olduğunu belirtti. Aksoy, turizm sektörünün daha iyi bir noktaya taşınabilmesi adına ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalarda bulunduklarını ifade ederek, Ulaştırma Bakanlığı tarafından kentte yapımı gündemde olan uluslararası nitelikli 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi' ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Havaalanı konusunda çalışmaların artık son aşamaya geldiğini ve önümüzdeki günlerde de inşaatına başlanmasının öngörüldüğünü anlatan Vali Aksoy, yer tespitinin tamamlanarak, gerekli kararların da alındığını, havaalanıyla birlikte bölgenin turizm açısından daha iyi bir noktaya taşınacağını savundu.

Havaalanının sadece turizm için değil, aynı zamanda da tarım ürünlerinin ihracatında da önemli avantajlar sunacağını vurgulayan Aksoy, bunun yanında Mersin ile Antalya arasındaki 'Sahil Yolu Projesi'ne ayrılan ödeneğin, önceki yıllara göre 2 katı oranında arttırıldığını, bunun da yaklaşık 100 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Mersin ile Antalya'nın birbirine yaklaşacağını, Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinin de gelişeceğinin altını çizen Aksoy, projeyle birlikte bölgede ayrı bir destinasyon da oluşturulacağını ve kentin batı bölgesinde yeni bir turizm alanının da ortaya çıkartılmış olacağını söyledi. Mersin'in önümüzdeki süreçte turizmden daha fazla pay alacağına inandığını dile getiren Aksoy, bunun yanında turizmin çeşitlendirmeye çalıştıklarını, kentin özellikle 'inanç turizmi' konusunda oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğunu hatırlattı.

“TARSUS-KAZANLI TURİZM PROJESİ, TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLUR”

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir ise, kent turizminin belirli bir seviyeye çıkartılabilmesi adına yıllardır yoğun bir çaba gösterildiğini ve hala da gösterilmeye devam edildiğini anlattı. Demir, söz konusu çabaların karşılığının da artık yavaş yavaş alınmaya başlandığına dikkat çekerek, bu kapsamda da 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi'nin, Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasının, Mersin'de ortaya konulan birlikteliğin önemli bir başarısı olarak görülebileceğinin altını çizdi. Mersin-Antalya Karayolu'nun en kısa sürede bitirileceği sözünün bizzat Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından verildiğini vurgulayan Demir, 'Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'nde tapuların dağıtılmış olmasının; yatırımların hız kazanmasına da zemin hazırladığını söyledi.

Demir, “Yatırımların 2012 yılında faaliyete geçebileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle 'Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'nin, Mersin turizminin lokomotifi olacağına inanıyoruz” dedi. Yerel yönetimlere de çevre temizliğine önem vermeleri, arıtma tesislerini tamamlamaları, her türlü karar ve uygulamalarında Mersin turizmini düşünerek hareket etmeleri çağrısında da bulunan Demir, MERTİD olarak da turizmi ilgilendiren konularda bir taraf ve takipçi olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında; 'Mersin İl Kültür ve Turizm Koordinasyon Toplantısı'na geçilerek, kentte turizm adına önümüzdeki dönemde yapılması düşünülen çalışma ve hayata geçirilmesi öngörülen projeler masaya yatırıldı.

MERSİN'DEKİ TURİZM YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI
MERSİN'DEKİ TURİZM YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI
MERSİN'DEKİ TURİZM YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 17:48:03
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 18:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?