3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Turizmciler ne istiyor?

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2008 turizm sezonu beklentilerini açıkladı.


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 2008 turizm sezonunda 25 milyon ziyaretçi beklediklerini belirterek, "19-20 milyar dolar döviz bekliyoruz ama en önemlisi para kazanmak istiyoruz. Müşteriyi memnun etmek istiyoruz." dedi.


Ulusoy, turizm sezonu açılışı töreni için geldiği Mersin'de Türsab üyeleri ile bir araya geldiği yemekli toplantıda yaptığı açıklamada, Mersin'de yapılmak istenen balık çiftliklerine tepki gösterdi.

Balık çiftliklerine karşı olduğu için hedef haline geldiğini ifade eden Ulusoy, Mersin'in sorunları olduğunu söyledi.

Turizmin artık haftalara değil aylara sığmadığını 365 gün turizm yapmaya çalıştıklarını belirten Ulusoy, Mersin'in turizm için şanslı bir bölge olduğunu vurguladı.

Mersin'de karanın berbat edildiğini ancak denizin berbat edilmemesi gerektiğini ifade eden Ulusoy, "Balık çiftliklerinde kullanılan antibiyotiklerle deniz altındaki bitkisel hayatı öldürmeyelim. Mersin bir açık hava müzesi dağ taş kültür varlığı dolu. Bunları anlatmaya çalışacağız. Turizm için Mersin'de neler yapabiliriz. Potansiyelimiz ne onu ortaya koyacağız. Biz Mersin'i düzeltmeye ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Balık çiftliği yapmak için bula bula Mersin'i buldular. Başka yere gitsinler. Türkiye'nin sahilleri çok uzun. Balık çiftlikleri kapalı koylarda olmaz. Açık denizlerde olur. Ne hakkınız var. Ortadoğu'nun parlayan yıldızının Mersin olması lazım. Turizm haftasını açılışını 2 ay önce planladık. Mersin'e bir jest yapmıyoruz. Mersin'e yapamadığımız işler için özür diliyoruz. Noksanlarımızı telafi etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 16:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?