5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Turizmde tabela önerisi

İçel Sanat Kulübü (İSK) Kurucu Başkanı Semihi Vural, Mersin'de var olan doğa yürüyüş parkurlarıyla birlikte gezi noktalarını tanıtan bir rehberin hazırlanması, bununla birlikte de söz konusu bölgelere bilgi ve yön tabelaları yerleştirilmesini istedi.

Vural, söz konusu çalışmalarla birlikte turizmde önemli bir adım atılabileceğini söyledi.
Mersin'in kendini yeterli düzeyde tanıtamadığının altını çizen Semihi Vural, bir tanıtım seferberliği başlatılması noktasında önceliğin kentin doğal zenginlikleriyle birlikte arkeolojik kalıntılarına verilmesi gerektiğini savundu. Bugün gelinen noktada Mersin'in doğal güzellikleriyle birlikte tarihi kalıntılarının tam olarak bilinmediğini, söz konusu bölgeleri gezmek isteyenler için halihazırda herhangi bir rehber olmadığını ifade eden Vural, bölgede gezintiye çıkanları yönlendirebilecek, onlara bilgi
verebilecek tabelaların olmamasının da ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

İSK olarak 20 yıldan bu yana her hafta pazar günü; '8.30'da Teker Döner Doğa Gezisi' adı altında yürüyüş ve geziler düzenlediklerini ve söz konusu etkinliklere de bugüne kadar binlerce insanın katıldığını hatırlatan Vural, "İnsanlar, bir dolmuş parasıyla gidilebilecek yerlere gezi rehberleriyle güvenli bir şekilde gezip geliyorlar. Ama en önemli eksiğimiz şu; bu gezi notalarında bölgeye ait herhangi bir yön ya da bilgi tabelasının olmamasıdır. Hangi yolun nereye çıktığı, nerelerde hangi tarihi kalıntıların bulunduğu konusunda bize yardımcı olabilecek, yönlendirebilecek en ufak bir materyal dahi yok. Bu çok ciddi bir eksiklik" dedi.

Belgesel yapımcısı İsmail Şahinbaş'ın, Kocaeli Belediyesi'nin desteğiyle bölgede yer alan doğa yürüyüş parkurlarını ve gezi noktalarını tespit ettiğini, buralar için gerekli olan yön ve bilgi tabelalarını kendisinin hazırlayarak, yine bizzat kendisinin diktiğini hatırlatan Vural, bilim insanlarına da Şahinbaş'ın başkanlığında; 'Doğa Yürüyüş Parkurları Rehberi' hazırlatıldığını dile getirdi. Vural, söz konusu çalışmaların sonucunda da Kocaeli'ne gelen yerli ve yabancı turist sayısında da çok ciddi bir artış yaşandığını söyledi.

Aynı projenin Kocaeli'nde olduğu gibi Van ve Antalya gibi illerde de hayata geçirildiği ifade eden Semihi Vural, "Bu proje bir Van ya da Kocaeli gerçekleştirebiliyorsa Mersin neden yapamasın? Ben 33 yıldır Mersin'deyim ve aradan geçen 33 yıllık zaman diliminde hep turizmde patlama yaşanacağı söylenip durdu. Ancak ben bu patlamayı bugüne kadar hiç görmedim. Ama hiç olmazsa böyle bir projeyle birlikte turizmde önemli bir adım daha atabileceğimize inanıyorum. Gezi ve doğa yürüyüş parkurlarının saptanmasında
noktasında hazırlanan ve bugün tüm dünya kentlerinde var olan ve Mersin açısından da olmazsa olmaz olan bu projenin en kısa sürede hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 14:06:49
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 11:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?