5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Türk-Azeri aşkına para engeli

TÜRKİYE-AZERBAYCAN HATTINDA DRAMATİK BİR AŞK ÖYKÜSÜ

Birbirlerini ilk gördükleri an aşık olan ve hayatlarını birleştirmek isteyen Türk ve Azeri gençlerin evlenmesine sınırlar izin vermiyor. Gençler, 4 bin TL paraları olmadığı için birbirlerine kavuşamıyor.

Her şey bundan yaklaşık 2.5 yıl önce Mersin'deki bir alışveriş merkezinde başladı. Alışveriş merkezinin güvenlik amiri olarak çalışan 32 yaşındaki Güray Sarı, Azerbaycan'dan gelen bir turist kafilesinin güvenliğini üstlenmek için görev başındayken 23 yaşındaki Samira Nejefova ile tanıştı. Birbirlerini gördükleri ilk andan itibaren aralarında güçlü bir bağ oluşan ve görüşmeye başlayan Türk ve Azeri gençlerin ilişkisi, bir süre sonra resmiyet kazandı. Samira Nejefova, belirli aralıklarla iş için geldiği

Mersin'de Güray Sarı ile evlenmeye karar verdi. İşte her ne olduysa bundan sonra oldu.

Samira'yı ilk gördüğü günden bu yana ona tutkuyla bağlandığını anlatan Günay Sarı, "Bizimkisi belki de ilk görüşte aşk gibiydi. 2.5 yıllık birlikteliğimizi evlilikle süslemek istedik. Bunun için Türkiye'de gerekli işlemleri başlattık. Ancak gerek bürokrasi gerekse de maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçirdik. Bu sürede Samira'nın vizesi doldu ve kaçak olarak yanımda yaşamaya başladı. Dini nikah kıydıktan sonra her şeyi ayarladık ve Azerbaycan'da resmi nikah kıymaya karar verdik. Bu kapsamda da 16

Ağustos'ta Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan yola çıkmaya hazırlanırken polis Samira'nın vizesinin dolduğunu tespit etti ve yasal işlem başlattı. Eşime bu süreçte 60 ay Türkiye'ye giriş yasağı konulurken, 800 TL de para cezasına çarptırıldı" dedi.

 

"İNSANIN SEVDİĞİNDEN AYRI KALMASI ÇOK ACI VERİCİ BİR ŞEY"

Bu gelişmenin ardından kendisinin 2 defa Azerbaycan'a giderek eşiyle görüştüğünü ve evlenmek için resmi makamlara başvurduğunu anlatan Sarı, ancak burada da yetkililerin kendilerinden para istediğini ve bunu karşılayamadığını dile getirdi. Kredi kartından bin 800 TL nakit çekim yapmasına ve diz üstü bilgisayarını satmasına karşın, yine de nikah masraflarını karşılayamadığını söyleyen Sarı, arkadaşlarından aldığı borç paranın yetersiz kaldığını, çaldığı tüm kapıların yüzüne kapandığını dile getirdi.

Başından geçenleri anlatırken gözyaşlarını tutamayan Güray Sarı, zorunlu olarak Türkiye'ye geri döndüğünü ve 2 aydan bu yana eşi Samira Nejefova ile telefon ve internet üzerinden görüştüğünü ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ne ben maddi imkansızlıklar nedeniyle Azerbaycan'a gidebiliyorum ne de eşim Türkiye'ye gelebiliyor. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. İnsanın sevdiğinden uzakta kalması çok acı verici bir şey. 4 bin liram olmadığı için tüm bunlar başımıza geldi. Eğer bu parayı

bulabilseydim şimdi Samira ile birlikte mutlu bir yuva kurmuş, birbirimize kol kanat gererek hayata tutunmaya çalışıyor olurduk."

 

"EŞİMLE KAVUŞMAK İÇİN SADECE 4 BİN TL'YE İHTİYACIM VAR"

Yetkililere, özellikle de Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç'a kendisine yardımcı olması çağrısında bulunan Sarı, sorunun çözümü noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) giderek burada milletvekilleriyle görüşmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadığını dile getirdi. Sarı, "Eşime kavuşmak için sadece 4 bin TL'ye ihtiyacım var. Bu para bazılarına göre çok büyük bir miktar olmayabilir ama benim için büyük bir rakam. Her şeyden önemlisi bu para aynı zamanda mutluluğumun da kaynağı olacak.

Birbirini seven iki insanın kavuşmasını sağlayacak. Artık dayanacak gücüm kalmadı ve ne yapacağımı da bilmiyorum. Şu anda işsizim ve hiçbir gelir kaynağım yok. Elimizden tutan yok ve çaresiz bir durumdayız. Büyüklerimizden bize yardımcı olmalarını ve birbirimize kavuşup mutlu bir yuva kurmamızı sağlamalarını bekliyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN HATTINDA DRAMATİK BİR AŞK ÖYKÜSÜ
TÜRKİYE-AZERBAYCAN HATTINDA DRAMATİK BİR AŞK ÖYKÜSÜ
TÜRKİYE-AZERBAYCAN HATTINDA DRAMATİK BİR AŞK ÖYKÜSÜ
TÜRKİYE-AZERBAYCAN HATTINDA DRAMATİK BİR AŞK ÖYKÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 11:22:05
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 16:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?