4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türk barış gücü için sevkıyat hazırlıkları

Lübnan'da görev alacak olan Türk birliğinin Mersin Limanı'ndan sevkıyatıyla ilgili hazırlıklar sürüyor. Bugün de askeri birlikle Lübnan'a gidecek olan 25 araçlık konvoy, Mersin'e ulaştı. 

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne (UNIFIL) katılacak olan Türk birliğinin Mersin Limanı'ndan hareketiyle ilgili hazırlıklara devam edildi. İskenderun askeri feribotuyla 19 Ekim günü Mersin Limanı'ndan Lübnan'a hareket edecek askeri birliğe lojistik destek verecek olan malzemeleri taşıyan araçların 25'i daha bugün demir yoluyla Mersin'e ulaştı. 

Tren garından hareket eden kamyon, iş makinesi, ambulans ve zırhlı araçtan oluşan 25 araçlık konvoy, sıkı güvenlik önlemleri altında Mersin Limanı D Kapısı'ndan giriş yaparak, 1 No'lu rıhtımda demirli bulunan Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG İskenderun gemisine yüklendi. Lübnan'da görev yapacak 24'ü sivil olmak üzere 261 personelin ise otobüslerle Mersin'e geleceği öğrenildi. 

Türk birliğinin, görev alacağı Lübnan'ın Sur kentine intikalinin, personel nakliye gemisi TCG İskenderun ile gerçekleştirileceği, diğer araçların da Ertuğrul sınıfı tank çıkarma gemisi TCG Serdar ile götürüleceği ifade edildi. Hareket öncesi Akdeniz Garnizon Komutanlığı'nda bir tören düzenleneceği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 15:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?