3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Türk Dünyası Tiyatro Günleri

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından organize edilen "2. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri"ne katılacak ülkeler Tarsus'a geldi.

2. Uluslar arası Türk Dünyası Tiyatro Günleri'ne katılan İran, Irak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tiyatro ekipleri ilk olarak Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk anıtına çelenk koydu. Daha sonra Belediye Tesisleri Yeşil Salonda Başkan Vekili Kerim Tufan'ı ziyaret eden ekipler, burada ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri sundular.

Tiyatro gerçekten insanların yaşantısının her alanında var olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, buradaki amaçlarının Türk dünyasının kültür bağlarının kuvvetlendirmek olduğunu söyledi.

Tarsus tarihi hakkında konuklara bilgi veren Tufan, "Tarihimize baktığımız zaman tiyatroya uzun süre yabancı kaldık. Tiyatro günümüze kadar aşama aşama kaydederek gelişiyor. Tiyatro gerçekten insanların yaşantısının her alanında var. Bizde Belediye olarak Türk dünyasını bir araya getirerek ve kardeşlik bağını daha da sıklaştırmak amacıyla 2. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri düzenledik" dedi.

Oyunların, 75. Yıl Kültür Merkezi'nde 9-12 Haziran tarihleri arasında saat 19.30'da sahneleneceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 15:08:04
Güncelleme :10 Haziran 2008 Salı 16:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?