2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Türk el sanatlarını yaşatacaklar

15 yıl önce tanıştığı Türk genciyle evlendikten sonra Antalya'ya yerleşen Japon İkumi Nonoka ve arkadaşı Mizue İmai, Türk el sanatlarını yaşatmak için harekete geçti.

15 yıl önce bir Türk genciyle evlenerek Antalya'ya yerleşen ve el sanatları üzerine bir işletme açan İkumi Nonoka, arkadaşı Mizue İmai ile birlikte geldiği Mersin'in Silifke ilçesinde yörenin el sanatlarını öğreniyor.

Japonya'da Türk el sanatlarının tanıtımını yaptıklarını belirten İkumi Nonoka, "İşletmemizde Türkiye'de kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını ön plana çıkarıp yaşatmaya çalışıyoruz. 15 yıldır Türkiye-Japonya arası kültürel değerleri tanıtarak özellikle el sanatları konusunda bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz. Silifke'de halı, kilim, dokuma, yazma ve oya işlemelerini ve diğer Yörük kültürünü öğrenerek bilgi sahibi olduk. Biz Silifke'de ve Türkiye'de unutulmuş kültürel miras olan el sanatlarını öğrenip, daha sonra Japonya'ya giderek, burada Japon halkına öğretiyoruz. Japonya'da Türk el sanatlarının tanıtımını yapıyoruz" diye konuştu.

Mizue İmai ise Türkiye'ye ilk defa geldiğini ifade ederek, "Türkiye'nin değerli ama ne yazık ki kaybolmaya yüz tutmuş eski el sanatlarını yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 13:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?