2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Türk firmasının büyük başarısı

Dünyanın sayılı yüksek basınçlarından olan 177 barlık pig kovanı imalatını, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ergil Grup firması gerçekleştirdi.

Tamamen Türk mühendislerinin tasarımı ve üretimi olan pig kovanlarının testi üniversite öğretim elemanlarının eşliğinde yapılırken Ergil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Altunergil, bu ürünü ortaya çıkarmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ergil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Altunergil, pig kovanları üretiminin yanı sıra petrol dolum tesisleri, petrol tankları aksesuarları basınç vakum ventilleri, alev tutucular, boru hatları, yangın sistemleri gibi birçok konuda üretime devam ettiklerini son 5 yılda dünyada sektörün önde gelen firmaları arasına girdiklerini kaydetti.

Ergil Grup Fabrika Müdürü Zeki Kozacıoğlu ise, pig kovanlarının petrol boru hatlarının temizlenmesinde korozyonunun giderilmesinde ve 2 ayrı ürünün sevk edilmesinde kullanıldığını ve bundan sonraki çalışmaların da, üretimlerinde daha yüksek basınçlara çıkacaklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 17:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?