4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Türk geceleri'ne büyük ilgi

MERSİN'DE 'TÜRK GECELERİ'NE BÜYÜK İLGİ

Mersin'de turistlerin kente ilgisini çekmek amacıyla turizm işletmeleri tarafından ortaya konulan 'Ortadoğu Açılımı' kapsamında düzenlenen 'Türk Geceleri'nde oryantal şov büyük ilgi gördü.

Gerek coğrafi yakınlığı, gerek geçmişten gelen kültürel bağlar, gerekse de doğası, tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra sunduğu tatil avantajlarıyla Mersin, Ortadoğu'daki Arapları adeta cezp ediyor. Turizm işletmeleri tarafından ortaya konulan 'Ortadoğu Açılımı' kapsamında kente gelen turist sayısında artış yaşandığı vurgulanırken, işletmeler söz konusu ilgiyi canlı tutabilme adına da farklı organizasyonları hayata geçiriyor.

'Türk Geceleri' adı altında düzenlenen gecelerde en fazla ilgiyi ise 'oryantal şov'lar görüyor. Merkez ilçe Mezitli'de faaliyet gösteren Greentower Suite Otel'de gerçekleştirilen etkinlikteyse Suriye, Lübnan, Ürdün ve Irak'tan gelen yaklaşık 400 kişilik bir gruba 'oryantal şov' sunuldu. Doğu ve Batı'nın sentezi yapılarak, farklı bir koreografiyle gerçekleştirilen gösteride aynı zamanda üniversite öğrencisi de olan Müge Güleryüz ile Ercan Mızrak adlı kuzenler sahne aldı.

Hareketli bir müzik eşliğinde iki otel görevlisi büyük bir sandığı gösterinin yapılacağı sahnenin ortasına yerleştirilirken, sandığın içinden müziğin ritmine göre dans ederek çıkan Ercan Mızrak, geceye katılanlardan büyük alkış topladı. Daha sonra kuzeni Müge ile dans etmeye başlayan Mızrak, kıvrak hareketleriyle de ilgi çekti. İkilinin gösterisine zaman zaman alanda bulunan konuklar da eşlik etti.

Etkinlikle ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Greentower Suite Otel Genel Müdürü Nebil Kavvassoğlu, turizm sezonunun Ortadoğu'dan gelen turistler için bu yıl erken başladığının altını çizerek, geçmiş yıllarda 15 Haziran'dan itibaren kente gelmeye başlayan Arapların, bu yıl daha erken bir tarihte kente gelmesinin kendileri açısından önemli olduğunu anlattı.

Yeni sezonda beklentilerinin de yüksek olduğunu dile getiren Kavvasoğlu, bu yıl turizmden elde edilen gelirin de 2009 yılı rakamlarını 2'ye katlamasını beklediklerini dile getirdi. Düzenlemiş oldukları gecelerle hem Türk kültürünü tanıtmak, hem de konukların eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Nebil Kavvasoğlu, haftada 2 gün düzenlenen gecelerdeyse farklı koreografiler ve farklı şovları da meraklısının beğenisine sunduklarını söyledi.

MERSİN'DE 'TÜRK GECELERİ'NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE 'TÜRK GECELERİ'NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE 'TÜRK GECELERİ'NE BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 12:38:05
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 13:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?