4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türk Haber-Sen'den vatandaşa sitem

Türk Haber-Sen Genel Başkanı Ali Akçam, Türk Telekom'un özelleştirilmesine karşı verdikleri mücadelede halkın desteğini bulamadıklarını söyledi. 

Türk Haber-Sen Mersin Şubesi tarafından verilen iftar yemeğine Genel Başkan Ali Akçam'ın yanı sıra Türk Telekom Mersin İl Müdürü İsmail İnam ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Akçam, çalışanlar olarak Türk Telekom A.Ş.'nin özelleştirilmesine karşı 2005 yılında yoğun bir mücadele verdiklerini, özelleştirmenin ülke menfaati açısından zararlı olacağını kamuoyuyla paylaşmaya çalıştıklarını belirtti. Ancak Türk Telekom'un özelleştirilmesinde çalışanların gösterdiği duyarlılığın yeterli olmadığını ifade eden Akçam, "Yaptığımız tüm çalışmalara rağmen halkımızdan beklediğimiz desteği maalesef bulamadık. Diğer özelleştirmelerde olduğu gibi yine Türk kamuoyundan maalesef özelleştirmelere karşı duyarlılık göremedik. Sonuçta Türk Telekom'un yüzde 55'lik kısmı Öger Telekom'a satıldı" dedi. 

Özelleştirme taraftarları ve mevcut siyasi iradenin özelleştirme gerekçeleri arasında istihdam sahasının çoğaltılması ve haberleşme sektöründeki gelişmelerin yakından takip edilmesinin yer aldığını kaydeden Akçam, "Oysa 10 ay gibi bir süre geçmesine rağmen bugüne kadar maalesef vaatlerden öteye giden bir gelişme yaşanmadı. Yine Türk Telekom A.Ş, özelleştirme kapsamına alındığında 1995 yılında PTT Genel Müdürlüğü'nden ayrıldığında 75 bin personel istihdam ederken, bugün gelinen noktada 40 bin 800'e düşmüştür. Özelleştirme taraftarları ve mevcut iktidarın ortaya sürdüğü nedenler bu şekilde yalan çıkmıştır. Onun için biz Türk Telekom A.Ş.'nin özelleştirilmesini 2 aşamalı bir eylem planıyla yürütmeyi o dönemlerde kararlaştırmıştık. Birinci görevimiz Telekom'un özelleştirilmesinin engellenmesiydi. Bizler üzerimize düşen görevleri yaptığımıza inanıyorum. İkinci aşamalı planımız da özelleştirme sonrası süreç. İşte bizi yakından ilgilendiren konu da bu. Hepimiz önümüzdeki günler için endişeliyiz, 'Bundan sonraki süreçte durumumuz ne olacak?' diye. Bu konuda her arkadaşımız emin olsun ki, biz bugüne kadar sendikal mücadeleler vererek elde ettiğimiz kazanımlara dokunulması halinde, hatta iş aktivesiyle ilgili bir konuyu uygulamaya koydukları takdirde kanunlardan aldığımız gücümüzü ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 12:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?