4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türk işadamına fahri konsolosluk

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Yunus Abilov, bakliyat sektöründeki faaliyetleriyle tanınan Mersinli İşadamı Mahmut Arslan'a, hükümeti adına "fahri konsolosluk" unvanı verdi. 

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Büyükelçi Abilov, ülkesinde gerçekleştirdiği ticari yatırımları dolayısıyla beraberlerinde gelen İşadamı Mahmut Arslan'a teşekkür etti. Arslan'a Kırgızistan bayrağını hediye edip, hükümeti adına "fahri konsolosluk" unvanı veren Abilov, ''Kırgızistan, ihracatının yüzde 50'sini Mersin'den gerçekleştirmektedir. Bunun artmasını diliyoruz. Ülkemize yaptığı yatırımlarından ötürü İşadamı Mahmut Arslan'a teşekkür ediyorum. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artmasını istiyoruz. Bu kapsamda Kırgızistan Cumhurbaşkanı da 4 Eylül'de Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek" diye konuştu. 

Büyükelçi Abilov'a Mersin'i tanıtıcı çeşitli materyallerin verildiği ziyarette, Abilov da konuk defterini imzaladı. Burada bir konuşma yapan İşadamı Mahmut Arslan da, "Bu görev, benim için büyük bir şeref. Kırgızistan benim için çok önemli bir ülke. Türkler'in anayurdu. Türkler'e en yakın demokrat bir ülke. Kırgızistan'ı Türkiye'den sonra ikinci vatanım olarak görüyorum. Ayrıca bu ülke için gerek Türkiye, gerek yurt dışında ekonomik ve siyasi anlamda gelişmesi yönünde katkılarım oldu ve olmaya devam edecektir. Kırgızistan Büyükelçisi Abilov'un da, Türkiye'de yaptığı çalışmalar diğer ülke büyükelçilerine de örnek olacak şekildedir. Türkiye'nin daha önceki yıllardaki ihracat hacmini büyük miktarda artırmış ve işadamları ile yaptığı görüşmelerde işadamlarını kendi ülkesine çekmek için büyük çaba sarf etmiş, takdire şayan bir büyükelçidir. Türkiye ile Kırgızistan Cumhuriyeti arasında 120 milyon dolar civarında bir ticaret hacmi vardır ve bunun yüzde 50 kadar ihracatı da Mersin'den yapılmaktadır. Mersinli bir işadamı olarak bunu geliştirmeye devam edeceğiz. Mersin Valimiz Hüseyin Aksoy'a da desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ziyaret daha sonra, basına kapalı olarak devam etti.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2006 Cumartesi 21:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?