5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Türk kadınının gözü Ortadoğu'da

TÜRK KADINININ GÖZÜ ORTADOĞU'DA

Girişimci İşkadınları Derneği (GİŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cavidan Demirağ, Irak ve Suriye ile iş birliğinin geliştirilmesi noktasında çalışmalara başladıklarını ve bu kapsamda da önümüzdeki günlerde Iraklı iş kadınlarıyla bir araya gelip, yatırım ve ortaklık konularını ele alacaklarını söyledi.

GİŞKAD'a üye olan toplam 13 iş kadını için HiltonSA Mersin Oteli'nde bir yemek verildi. 3 yıldan bu yana faaliyet gösteren derneğin üye sayısının son katılımlarla birlikte 55'e yükseldiği bildirildi.

KOSGEB İl Müdürü Ali Çelik'in de katıldığı etkinlikte konuşan GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cavidan Demirağ, dernek olarak oldukça önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, geçtiğimiz yıl Türkiye'de ilk defa düzenlemiş oldukları 'Uluslararası Girişimci İş Kadınları Kurultayı'nı hatırlattı ve söz konusu kurultayın ikinci ayağı için başlatılan çalışmaların da son aşamaya geldiğini açıkladı.

Demirağ, bugün gelinen noktada toplumda oldukça önemli bir misyon üstlendiklerini ifade ederek, girişimci kadınlara hem örnek hem de destek olmaları gerektiğini, bu sebeple de sürekli kendilerini geliştirdiklerini vurguladı. Girişimci kadınlar olarak çalışmalarına her geçen gün bir yenisini eklediklerini ifade eden Demirağ, "3 yıldan bu yana bir şeyler yapabilmenin çabasındayız. Son olarak Irak ve Suriye ile iş birliğini geliştirmek için çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde Irak'ta iş kadınlarıyla biraraya gelip, yatırım ve iş birliği konularını ele alacağız. Bu ziyaretin ardından oluşturacağımız heyetle Irak ve Suriye'de bir dizi temaslarda bulunacağız" dedi.

Kurumsallaşma konusunda da oldukça ciddi adımlar attıklarını anlatan Cavidan Demirağ, bunu gerçekleştirmeleri halinde önemli bir aşamayı geride bırakmış olacaklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü hepimiz iş kadınıyız. Ailemize karşı, işimize karşı sorumluluklarımız var. Sosyal olmak istiyoruz. Bu girişimcilikte bu çok önemli."

Aklındaki iş fikrini hayata geçirmek isteyen girişimcileri desteklediklerini kaydeden KOSGEB İl Müdürü Ali Çelik de bu noktada yapılan çalışmalar hakkında GİŞKAD üyelerine kısa bir açıklama yaptı. KOBİ'lere yönelik desteklerin her yıl değiştirilip, geliştirilerek sürdürüldüğünü vurgulayan Ali Çelik, "Mersin'deki KOBİ'lerin yarıdan fazlasının yaralanabileceği 25 bin TL'lik düşük faizli yeni bir kredi uygulaması başladı. Bu kadın girişimcilere ise 30 bin TL olarak verilecek. İşlerini geliştirmek ve destek almayan KOBİ'lerin bu fırsatı iyi değerlendirmesini istiyoruz" diye konuştu. Çelik, Türkiye genelinde 100 bin KOBİ'ye kredi dağıtılacağının altını çizerek, bundan en yüksek payı almayı hedeflediklerini belirtti.

TÜRK KADINININ GÖZÜ ORTADOĞU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 16:27:01
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 09:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?