3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Türk Kızılay'ı 140 yaşında

Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Nemci Erdem, Türk Kızılay’ının dünyanın iki büyük yardım kuruluşundan biri olduğunu söyledi.

Türk Kızılay’ının 140. kuruluş yılı dolayısıyla Kızılay Mersin Şubesi'nde tören düzenlendi.

Kızılay'ın çalışmalarına katkı sunan radyo, televizyon ve gazete temsilcilerine teşekkür plaketinin de verildiği törende konuşan Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Erdem, 11 Haziran 1868'de "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan kuruluşun, 1947 yılında "Türkiye Kızılay Derneği" adını aldığını, Kızılay adının ise Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiğini belirtti. Erdem, Kızılay'ın 1868'den bu yana insan onurunun korunmasını ilke edindiğini, Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadığını dile getirdi.

Türk Kızılay’ının, Türk halkının birlik ve beraberlik iradesinin ürünü olduğunu vurgulayan Erdem, bugüne kadar gerek yurtta gerek dünyanın her yerinde çok çeşitli hizmetler verdiklerini kaydetti.

Kızılay'ın afetlerde, afet bölgelerine en kısa zamanda ulaştığını, Türkiye genelindeki 41 tıp merkezinde 60 bin sosyal güvencesi olmayan insana ücretsiz sağlık hizmeti sunduğunu, ülkenin kan ihtiyacının yüzde 40'ını karşıladığını, Ramazan aylarında yaklaşık 10 bin aileye yardım paketi dağıttığını, gençlere ve eğitime yönelik hizmetler verdiğini anlatan Erdem, "Tüm bu hizmetleri sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde gerçekleştirmemizden dolayı dünyanın iki büyük yardım kuruluşundan biri 'Türk Kızılay’ımızdır 140 yıllık tarihimiz boyunca insaniyetçilik, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik ilkelerimizden hiç ödün vermedik. Şeffaf ve çoğulcu bir katılımla Türk Kızılay’ını şanlı tarihine yakışır bir şekilde yönetmeyi ve temsil etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Erdem'in konuşmasının ardından, kuruluşun çalışmalarına haber ve programlarla katkı sunan yerel ve yaygın basın kuruluşlarına da teşekkür plaketi verildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 13:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?