5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Türk kültürünü tanıma gezisi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen; 'Öğrenci Değişim Programı' kapsamında dünya gençliği Mersin'de buluştu. 4 ülkeden gelen toplam 75 öğrenci, Türk kültürünü yakından tanıyacak.

Bu yıl; 'Mersin Multi-2009' adı altında gerçekleştirilen program kapsamında; Japonya'nın Kushimoto, Suriye'nin Lazkiye, Almanya'nın Neustadt ve Oberhausen şehirleriyle Rusya Federasyonu Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti'nin Ufa şehrinden gelen Mersin'e gelen öğrencilerin, 16 Ağustos'a kadar kentte kalacağı ve farklı alanlarda sürdürülen faaliyetlere katılacağı bildirildi.

Programın açılışı kapsamında Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, etkinliğe katılan öğrencilerin Mersin'in tarihi yerlerinin yanı sıra kültürüne ilişkinde önemli deneyimler kazanacaklarını vurguladı.

Macit Özcan, "Gençlik ve Değişim Programları iki ülke ve şehirler arasındaki dayanışmayı artıracaktır. Biz sizi, siz de bizleri yakından tanıyacaksınız. Ülkenize döndüğünüzde zihninizde güzel bir Mersin imajı şekillenecek ve ölene kadar da burayı unutmayacağınızı düşünüyorum. Öyle zannediyorum ki ülkenize döndüğünüzde 3-4 kilo almış olacaksınız. Yemeklerimiz biraz değişiktir ama umarım yemek kültürümüzü de seversiniz" dedi. Daha sonra programa katılan her ülke adına birer öğrenci kısa konuşmalarda bulundu.

Gecede Özcan, 'Öğrenci Değişim Programı'na katılan öğrencilere, üzerinde Büyükşehir Belediyesi'nin ambleminin yer aldığı tabakları hediye ederken, Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti'nden Ufa şehri öğrencileri de bölgeye özgü fuları Macit Özcan'a hediye ederek, kendilerine yapılan jeste jestle yanıt vermiş oldu. Tören, öğrenci gruplarının gösterileri ile son buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 20:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?