4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türk Müziği Festivali başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Mersin Türk Müziği Festivali, Zekai Tunca konseri ile başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen açılış konserine, Mersinliler büyük ilgi gösterdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, açılış konuşmasında, bu yıl Mersin Türk Müziği Festivali'nin üçüncüsünü gerçekleştirmiş olmanın verdiği mutluluğu dile getirdi.

Mersin'in bir kültür ve sanat kenti olduğunu vurgulayan Ertan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan, göreve geldiği günden bu yana kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem vermektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdiğimiz Mersin Müzik Festivali'nin yanı sıra, her yıl Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Mersin Festivali büyük bir ilgi görmektedir. Öte yandan 2 senedir büyük bir başarıyla gerçekleşen Türk Sanat Müziği ağırlıklı Mersin Türk Müziği Festivali'nin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. 12-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türk Müziği Festivali'ne Zekai Tunca, Nalan Altınörs, Yıldırım Bekçi gibi önemli ses sanatçılarının yanı sıra, birçok önemli solist ve saz sanatçıları iştirak edecek" dedi. Ertan, festival boyunca tüm etkinliklerin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Erol Ertan'ın konuşmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu bir konser verdi. Açılış gecesinin sonunda sahneyi Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi ve ünlü bestekar Zekai Tunca aldı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sazları ve korosu eşliğinde, Türk Sanat Müziği'nin en güzel bestelerini seslendiren Zekai Tunca, konseri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konserin sonunda Mersin Türk Müziği Festivali'ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Zekai Tunca'ya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan tarafından katkılarından dolayı plaket takdim edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 13:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?