4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türk polis teşkilatı büyüyor

TÜRK POLİS TEŞKİLATI BÜYÜYOR

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden bu yıl mezun olan 496 öğrenci teşkilat saflarına katıldı. 165 yıllık köklü bir tarihe sahip olan teşkilat, yeni mezun öğrencilerle gücüne güç kattı.

2009 yılı Haziran ayında kurulan Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi, ikinci dönem mezunlarını verdi. Dört yıllık Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan toplam 496 öğrenci, söz konusu merkez bünyesindeki 6 aylık eğitimini tamamlayarak, Türk Polis Teşkilatı saflarına katıldı. Mezun olan öğrenciler için Edip Buran Spor Salonu'nda bir tören gerçekleştirildi. Yoğun ilginin gösterildiği mezuniyet törenine; Vali Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir

Belediye Başkanı Macit Özcan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Güzeloğlu, yeni mezun olan polis memurlarının eğitim ve yetenekleriyle Türk Emniyet Teşkilatı'na büyük bir güç katacağına inandığını ifade ederek, teşkilatın özellikle son yıllarda önemli bir gelişim göstererek gerek ulusal gerek uluslararası alanda oldukça önemli başarılara imza attığını söyledi. Elde edilen başarıda genç ve yetenekli polislerin de çok ciddi bir katkısı olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, şöyle konuştu: "Küresel ölçekte suç ve suçlularla mücadele eden, her düzeydeki teröre ve terör

örgütlerine karşı mücadele de dahil olmak üzere tüm olay ve olgulara karşı; nitelikli, eğitimli ve yetişmiş polislerimizin varlığı ülkemize ve ülke insanına büyük güven veriyor."

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Boşnak, bugün Türkiye genelinde aralarında Mersin'in de bulunduğu toplam dokuz ilde faaliyet gösteren Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ndeki temel amacın; emniyet teşkilatının ihtiyaç duymuş olduğu polis memurlarının yetiştirilmesi olduğuna dikkat çekti. İsmail Boşnak, 4 yıllık Polis Yüksekokulu'ndan mezun öğrencilere merkez bünyesinde 6 aylık eğitim verdiklerini ve bu eğitimlerin de ağırlıklı olarak meslek derslerini kapsadığını söyledi.

İlk dönemde 340 öğrenciyi teşkilata kazandırdıklarını hatırlatan Boşnak, bu yıl mezun olarak teşkilata katılan öğrenci sayısının da 496 olduğu bilgisini vererek, söz konusu öğrencilerin de Türkiye genelindeki toplam 60 ilde görev yapacaklarını anlattı.

Boşnak, konuşmasında "Merkezimiz bünyesinde eğitim alan öğrencilerimizi; Atatürk ilke ve inkılaplarıyla birlikte Atatürk milliyetçiliğine bağlı, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne duyarlı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı görev ve sorumluluğunu bilen ve bunları davranış haline getiren, insan haklarına saygılı, polis halk ilişkilerine duyarlı, polis meslek etiğine bağlı yetiştirdiğimize olan inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Mehmet Meriç yaş kütüğüne plaket çaktı. Mezun olan öğrencilerin de Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve silah üzerine el koyarak yemin etmesinin ardından tören sona erdi.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI BÜYÜYOR
TÜRK POLİS TEŞKİLATI BÜYÜYOR
TÜRK POLİS TEŞKİLATI BÜYÜYOR
TÜRK POLİS TEŞKİLATI BÜYÜYOR
TÜRK POLİS TEŞKİLATI BÜYÜYOR
TÜRK POLİS TEŞKİLATI BÜYÜYOR
TÜRK POLİS TEŞKİLATI BÜYÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 12:22:03
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 18:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?