4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türk polisi 165 yaşında

TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN 165. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşundan bu yana kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren bir yapıda olmasının yanında dünyadaki gelişmelere de ayak durduğunu söyledi. Aksoy, teşkilatın bugün dünyadaki diğer emsalleriyle aynı düzeyde olması ve bazı alanlarda öne çıkmasınınsa gurur verici bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Vali Aksoy'u makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Öksüz, Polis Teşkilatı'na verdiği manevi destek nedeniyle Aksoy'a teşekkür ederek, “Bize verdiğiniz destekle Mersin'e en iyi hizmeti vermeye gayret edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da emniyet hizmetini en iyi şekilde yerine getirmek bizim görev olarak algıladığımız bir alan. Desteğinizle bunu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Aksoy ise, Türk Polis Teşkilatı'nın kurulduğu günden bu yana büyük bir özveri içinde çalışmalarını sürdürürken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanabilmesi noktasında da önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Aksoy, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de teşkilatın büyük bir özveri örneği ortaya koyarak, oldukça önemli çalışmalar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, kentte emniyet ve asayişin sağlanması noktasındaki çalışmalardan dolayı Arif Öksüz nezdinde tüm Emniyet Teşkilatı'na teşekkür etti.

Hüseyin Aksoy, “Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Türk Polis Teşkilatı'nın başarılı ve özverili çalışmaları artarak devam edecektir. Teşkilat mensuplarının da büyük bir sorumluluk içinde görevlerini yerine getireceğine olan inancımızsa tam. Aradan geçen 165 yıllık zaman diliminde teşkilatın kendini sürekli geliştirip yenileyen, dünyaya ayak uyduran bir yapıya kavuşması da önemli. Bugün Türk Polis Teşkilatı, dünyadaki diğer teşkilatlarla karşılaştırıldığında oldukça iyi bir noktada ve hatta emsallerinden bazı alanlarda ileri düzeyde olması bizim için gurur verici bir gelişme” diye konuştu.

İnsan haklarına saygılı yapısıyla öne çıkan Türk polisinin, kural ve kanunlara uygun olarak görevini yerine getirdiğini belirten Aksoy, Teşkilat içinde görev alan polis memurlarının eğitim düzeylerinin üst noktada olduğunu, bu kapsamda da hizmet içi eğitim çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü anlattı. Konuşmaların ardından ziyarette hazır bulunan polis memurları Vali Hüseyin Aksoy'a bir demet çiçek takdim ederek, Türk Polis Teşkilatı'na verdiği destek ve katkılarından dolayı da teşekkür etti.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN 165. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 12:08:01
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 12:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?