5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Türk polisi bayramını kutluyor

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. Yıldönümü, Mersin'de törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Alanı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Akdeniz Bölge Garnizon Komutanvekili Kurmay Albay Nejat Akgüner, Başsavcı Mehmet Şerif Eren, Rektör Süha Aydın ve çok sayıda emniyet mensubunun katıldığı törende, Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türk Polis Teşkilatı'nın 164. Yıldönümünü kutlayarak, güvenliği sağlamak gibi bir görevi ifa eden polis teşkilatının, görev ve sorumluluklarının da büyük olduğunu söyledi. Güvenliğin her dönemde bireyler ve toplumlar için önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, devletlerin artık yalnızca güvenliği sağlamak, adalet dağıtmak gibi işlevler üstlenen kalsik devletler değil, vatandaşın sosyal ve ekonomik yönlerden çağın gereklerine ulaştırılması misyonunu da üstelenen devletler haline geldiğini belirtti.

Devletin, fonksiyonlarındaki gelişme ve değişmenin yanında çağın getirdiği sosyal, ekonomik ve teknolojik değişikliklerin de polisin görev alanını genişlettiğini kaydeden Aksoy, "Özellikle son 20 yılda teknolojik gelişmelerden kaynaklı yeni suç türleri ortaya çıkmıştır. Bu hızlı değişme, polis teşkilatında da değişimin sürekli takip edilecek donanıma sahip olmasını zorunlu kılmıştır. Polis teşkilatımızın gerekli donanıma sahip olduğu ve her bir mensubunun üstün görev bilinci ile hareket ettiği aşikardır" dedi.

Konuşmasında emniyet mensuplarına da seslen Vali Aksoy, şöyle devam etti; "Değerli arkadaşlar; görevinizi yerine getirirken gücünüzü ve yetkilerinizi hukuktan aldığınızı, hukuk devletinin görevlileri olarak hareket ettiğinizi unutmamalısınız. Soğuk kanlılık ve tarafsızlığın, kurallara bağlı kalmanın sizin mesleğinizde diğer meslek gruplarından çok daha önemli olduğunu her zaman hatırlayarak attığınız her adımı bu bilinçle atmalısınız. Hangi işi yaparsak yapalım, eğer gönül bağı ile bağlanmamış isek, vatandaşımızı yanımıza almamış isek başarılı olmamız mümkün olmadığı gerçeğinden hareketle görev ifa ederken halkın güven ve desteğini sağlayacak şekilde hareket etmelisiniz. Ağır koşullarda görev yapan polis teşkilatı meslektaşlarımızın, görevini yerine getirmek için var gücü ile çalıştığınızı biliyoruz. Bunun için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı günde görevleri gereği yaşamını yitiren şehitlerimizi minnet ve şükranla, gazilerimizi saygı ile anıyorum."

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilmez kurumlarından biri olan Türk Polis Teşkilatı'nın kurulduğu günden bu yana milletin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla günün 24 saati hizmet verdiğini vurguladı.

Suçların giderek çeşitlendiği, suç işlenen araç ve tekniklerinin geliştiği, oluşturulan suç örgütlerinin hızla etki alanlarını arttırarak uluslararası organizasyonlara dönüştüğü günümüzde, dünün yaklaşımı ile bugünlere çözüm üretmenin artık mümkün olmadığını söyleyen Ekizer, "Klasik anlayışları bir kenara bırakarak bir yandan bedensel ve zihinsel eğitimi sağlamak amacıyla polisimizin eğitimine büyük önem verilmekte, diğer yandan da çağdaş ve gelişmiş ülkelerin kullandığı teknolojik imkanlara kavuşması sağlanmaktadır. Polisin başarısı sadece yakaladığı suçlu sayısı ile değil, halktan aldığı destekle de ölçülmektedir. Bu düşünceden hareketle son yıllarda toplum destekli polis uygulamasına başlanmıştır. İlimizde halkımızın olumlu tepkileri sonucu başarılı sonuçlar elde edildiği saptanmış, yakın gelecekte tüm ilçelere yaygınlaştırılmasına karar verilmiştir. Şunu gururla ifade edebilirim ki; Türk Polis Teşkilatı iyi yetişmiş nitelikli insan gücü ve devletimizin sağladığı teknik imkanlarla gelişmiş ülkelerin güvenlik örgütleri ile rekabet edebilir seviyeye ulaşmıştır. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in temel ilkelerine, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, çağdaş, demokratik değerlere ve gücünü aldığı yasalara bağlı kalarak görevini sürdürmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, atış yarışmalarında ilk üçe giren polisler ile "Madde bağımlılığına hayır' konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Tören daha sonra halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, polislerin geçit töreni ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 12:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?