4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türkan Saylan özlemle anıldı

TÜRKAN SAYLAN MERSİN'DE ANILDI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı Türkan Saylan, ölümünün 1. yıldönümünde Mersin'de çeşitli etkinliklerle anıldı.

İçel Sanat Kulübü (İSK) Nevit Kodallı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen anma etkinliği yoğun ilgi gördü. Dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, Türkan Saylan'ın yaşamı boyunca kendisini cehaletle savaşmaya adadığını ifade ederek, bu noktada da savaşını ilk olarak kızlardan başlattığını söyledi. Uluğ, "O kızlar ki dinsel geleneklerin, feodal törelerin kıskacında çocuk yaşlarda evlendirilen, kuma verilen, başlık karşılığı

satılan, berdel verilen ama kendisine hiç sorulmayan, erkeğin kölesi olan kızlardı. İşte bu kızların yazgısını değiştiren insan Türkan Saylan'dı. Verdiği burslarla sadece onları değil, onların gelecek kuşaklarını da kurtaran insandı" dedi.

Saylan'ın özellikle yaşamının son günlerinde yok yere incitildiğini söyleyen Uluğ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ancak üzdüler onu, yok yere incittiler. Ölümü kendine getirdi bazı çevreleri. Giderken yalnız kendi için yaşamamayı, başkalarına da yararlı olmayı öğretti hocamız. Bir de ne kadar az çalıştığımızı fark ettirdi bizlere. Yorgunluk bilmeden, yılmadan, umudumuzu yitirmeden uğraş vermeyi öğütledi hepimize. Cumhuriyetin bireyleri olarak bu salonda bulunanlara sanırım gülümseyerek bakıyordur, gençlerimizle gurur duyuyordur."

Konuşmaların ardından gençlerin Saylan anısına hazırlamış olduğu programa geçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 15:17:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 16:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?