4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türkistanlılardan Tuna'ya ziyaret

TÜRKİSTANLILARDAN TUNA'YA ZİYARET

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk milletinin kendine özgü kültürel değerlerinin yaşatılarak, bunun gelecek nesillere aktarılması yönündeki çalışmaları önemsediklerini söyledi.

Adana Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlker Medeni, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Hamit Tuna'yı makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Madenli, Mersin'de yaşayan Türkistanlıların, düzenlemiş oldukları kültürel ve sosyal etkinliklere katılımının sağlanması adına kendilerine vermiş olduğu destek nedeniyle Tuna'ya teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamit Tuna da, yönetim anlayışlarında sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerinin altını çizerek, Türk milletinin kendine özgü kültürel değerlerinin yaşatılarak, bunun gelecek nesillere aktarılması adına faaliyetlerde bulunan Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne olay desteklerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

Tuna, "Belediye olarak kendilerine sosyal etkinliklerinde zaman zaman destek oluyoruz. Türkistanlılar bizim için çok özel ve önemli. Türklerin geldiği yeri temsil eden böyle güzel bir yapıya destek olmaktan kıvanç duyarız. Hem Türklerin, hem Türkistanlıların kültürünü yaşatmak, genç nesle nakşetmek amacıyla kurulmuş olan bu derneğe, her türlü desteği sunmaya hazırız. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Adana Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlker Medeni, derneklerine olan katkı ve destekleri nedeniyle Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya bir teşekkür plaketi sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 15:50:01
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 16:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?