5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Türkiye ile AB arasında gençlik zinciri

Mersin İl Özel İdaresi ile İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından ortaklaşa yürütülen; 'Türkiye İle Avrupa Arasında Kırsal Gençlik Zinciri Oluşturma Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Söz konusu çalışmaları yerinden incelemek üzere Mersin'e gelen, Proje Ortağı ve Europartners Başkanı Miroslow Nikoloy, Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğulları'nı makamında ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu.

Burada Zahteroğulları ile birlikte projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Nikoloy, bugüne kadar yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Proje Ofisi'ni de gezen Nikoloy, 'Kırsal Gençlik Zinciri Oluşturma Projesi'nin yürütülmesiyle ilgili olarak bugüne kadar yapılan faaliyetler hakkında da bilgi aldı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğine de katılan Miraslow Nikolov, burada yapmış olduğu konuşmasındaysa üzerinde çalıştığı farklı projelerle ilgili olarak katılımcılara bilgiler verdi. Nikolov, toplantıda 'Leonardo da Vinci Programı' hakkında da açıklamalarda bulundu. Nikoloy, programın; organizasyon ve içeriği Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin sorumluluğunda olan, AB'ye üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarının desteklenerek geliştirilmesi için yürütülen mesleki eğitim programı olduğunu anlattı.

Bulgaristan, Fransa, İtalya ve İspanya'nın da ortak olduğu 'Türkiye İle Avrupa Arasında Kırsal Gençlik Zinciri Oluşturma Projesi' ile birlikte; Türkiye'de kırsal kesim gençliğiyle ilgilenen sivil toplum kuruluşları arasında bir ağ oluşturulması, bu kuruluşların kapasitelerinin arttırılması ve daha sonra bu kuruluşlar arasında oluşturulan ağın, Avrupa ülkeleri arasında mevcut ağ yapılanmasına dahil edilmesini amaçlanıyor. 16 ay sürecek olan projenin toplam maliyetiyse; 89 bin 756 Euro olduğu belirtiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 22:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?