2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Türkiye Mersin'i fotoğrafla tanıyacak

Vali Hüseyin Aksoy, Mersin'de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "1. Ulusal Fotoğraf Yarışması" ile kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tüm Türkiye ile paylaşmak istediklerini belirtti.

Mersin'in doğal ve tarihi güzelliklerini, kentsel dokusunu ve yerel yaşantısını anlatmak, fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla valilik tarafından "Türkiye Mersin'i Tanıyor" sloganıyla fotoğraf yarışması düzenliyor.

Valilik Toplantı Salonu'ndaki basın toplantısında Vali Aksoy, yarışmanın koşulları ve içeriği hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Fotoğraf yarışmasının, Mersin'de valilik öncülüğünde düzenlenen ilk yarışma olduğunu kaydeden Aksoy, "Amacımız, Mersin'in doğal ve tarihi güzelliklerini tespit etmek ve bu güzellikleri tüm Türkiye ile paylaşmak, ilimizin tanıtımına katkı sunmaktır" dedi.

Vali Aksoy, fotoğraf yarışmasına katılımın Mersin ile sınırlı olmadığını hatırlatarak, Türkiye'nin her yerinden isteyen herkesin yarışmaya katılabileceğini söyledi. Mersin 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması hakkında bilgiler veren Aksoy, şunları kaydetti:

"Yarışmanın son katılım tarihi 28 Kasım 2008'dir. Değerlendirmeler 30 Kasım ve 1 Aralık 2008'de yapılacak. Sonuçlar 3 Aralık 2008'de açıklanacak. Yarışma, 'Mersin'in doğal güzellikleri', 'Mersin'in tarihi değerleri', 'Yerel yaşam', 'Kentsel doku ve mimari' olmak üzere 4 kategoride yapılacaktır. Her yarışmaya her bir kategoriden en fazla 5 fotoğrafla katılabilecektir. Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar 11 Aralık 2008'de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde sergilenecek. Her
kategoride birinciler bin 500 YTL, ikinciler 750 YTL, üçüncüler de 500 YTL ile ödüllendirilecektir."

Aksoy, yarışma seçici kurulunun ise Vali Yardımcısı Ahmet Soley, fotoğraf sanatçıları Emre İkizler, Halim Kulaksız, Haluk Uygur, İbrahim Zaman, İzzet Keribar ve Sabir Kalfagil'den oluştuğunu kaydetti. Vali Aksoy, yarışmanın düzenlenmesine katkıda bulunan Mersin Fotoğraf Derneği, Mersin Çevre Vakfı ile fotoğraf sanatçıları Tahir Özgür, Hulki Muradi ve İsmail Aydın'a da teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 14:38:58
Güncelleme :18 Haziran 2008 Çarşamba 14:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?