2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Türkiye Offshore Şampiyonası tam gaz

Uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası'nın Mersin'de yapılan 6. etap yarışlarında Şerafettin Aydın-Barbaros Kutunsel ikilisinin kullandığı 10 numaralı 'Marmaris Yacht Marina' adlı tekne birinci oldu.

Uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası'nın 6. ayağı, Mersin'de gerçekleştirildi. Toplam 11 teknenin yarıştığı şampiyona öncesi, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Barış Meydanı'nda Mersin Üniversitesi Dans Topluluğu öğrencileri gösteri yaparken, 11 yaşındaki bir çocuğun motosikletli şovu büyük ilgi gördü.

Barış Meydanı'nın bulunduğu sahilde yapılan yarışma, teknelerin seremoni geçidinin ardından başladı. Dünkü yarışmalara nazaran denizin daha elverişli olması nedeniyle oldukça zevkli geçen yarışmaları Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Veki Erol Ertan'da izledi. Oldukça heyecanlı dakikaların yaşandığı yarışmalara, Mersin halkı da büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 1 saat süren ve 25 tur olarak yapılan yarışma sonunda, dünkü yarışmanın birincisi Barbaros Kutunsel ve Şerafettin Aydın'ın kullandığı 10 numaralı 'Marmaris Yacht Marina' adlı tekne yine birinci olurken, Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek'in kullandığı 88 numaralı 'Stıhl' adlı tekne ikinci, Berna-Josef Mulhbauer çiftinin kullandığı 4 numaralı 'Miele' adlı tekne de üçüncü oldu.

Yarış sonunda dereceye giren teknelerin sürücülerine; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Şerafettin Aşut tarafından kupaları takdim edildi. Bu arada, yarışı üçüncü sırada bitiren Berna ve Josef Mulhbauer çifti kürsüye çocukları Frans ve Marlene ile birlikte geldi. Kupalarını çocuklarına veren çift, Frans'ın aynı zamanda bugün doğum günü olduğunu söylediler.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bugünkü yarışların denizin de uygun olması dolayısıyla oldukça zevkli geçtiğini belirterek, Uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası'nın 321 kilometre sahil şeridine sahip Mersin'in tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 18:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?