4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türkiye sahura Toroslar'da uyandı

TÜRKİYE SAHURA TOROSLAR'DA UYANDI

Uydu üzerinden yayın yapan bir televizyon kanalında ekrana gelen; 'Anadolu'da Ramazan' adlı programa bu kez Mersin ev sahipliği yaptı. Merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin kapılırın açtığı program, sahur vaktinde izleyicisine 'canlı' olarak sunulurken, Mersin'e özgü yemeklerin yanı sıra kentin kültürel dokusu hem Türkiye'ye, hem de dünyaya tanıtıldı.

Bengütürk Televizyonu'nda Kaya Kuzucu ve Mahmut Tülek tarafından hazırlanıp sunulan ve Anadolu'nun zengin kültürel mirasının yanında manevi zenginliklerinin de yansıtıldığı program bu kez Mersin'de ekranlara geldi. Toroslar Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programın ilçede bulunan Anıttepe Parkı'nda sahur vaktinde 'canlı' olarak ekranlara geldi. Mersin'e özgü yemeklerin yanı sıra kentin kültürel dokusundan da örneklerin sunulduğu programa konuk olarak ada MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP İl Başkanı Mahmut Tat ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanı sıra Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanvekili Nesil Aydın da katıldı.

Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle başlayan programda konuşan Hamit Tuna, 'Anadolu'da Ramazan' adlı programın Toroslar'ın ve dolayısıyla Mersin'in tanıtımı açısından önemli olduğunu kaydetti. Oturumda Toroslar'da son 6 yıllık zaman diliminde yapmış oldukları çalışmaları da anlatan Tuna, göreve ilk geldiklerinde bir banka şubesi dahi bulunmayan ilçenin, yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projelerle birlikte bugün adeta 'cazibe merkezi' haline geldiğini vurguladı. Kentin tüm dinamikleriyle ortak hareket edip, el ele vererek Toroslar'ı layık olduğu yere taşıma gayreti içinde olduklarını anlatan Tuna, bunda da önemli bir aşama kaydettiklerini söyledi.

Mersin'in tarım sorunlarının ve ticari gelişmelerinin de ele alındığı programda katılımcılar, görüş ve düşüncelerini de dile getirdi. Ramazan sohbetlerinin de yapıldığı programda Mersin'e has halk oyunu olarak öne çıkan; 'Çubuk' adlı oyun da oynanırken, kameralara da keyifli anlar yansıdı. Programa katılan yerel sanatçılardan Aybüke ve Doğan seslendirdikleri parçalarla 'Anadolu'da Ramazan' adlı programa renk katarken, Kaya Kuzucu'nun da sazından çeşitli eserler sunuldu. Kente özgü yöresel yemek ve tatlıların da katılımcılara sunulduğu programda TORTEK merkezlerindeki kursiyerlerce hazırlanan el emeği göz nuru çalışmalar da ekran başındaki izleyicilere tanıtıldı. Program, Yörük çadırında yapılan sahurla sona erdi.

TÜRKİYE SAHURA TOROSLAR'DA UYANDI
TÜRKİYE SAHURA TOROSLAR'DA UYANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 17:01:05
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 17:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?