5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Türkiye'de verem hastalığı artıyor

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Gökçe, verem hastalığının son yıllarda dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de artış gösterdiğine dikkat çekerek, ancak bu konuda yapılan çalışmaların yeterli olmadığını söyledi.


'Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası' etkinlikleri kapsamında Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İleri İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Tarsus Verem Savaş Dispanseri tarafından da desteklenen etkinliğe; kent merkezinde faaliyeti gösteren sağlık ocaklarının eğitim temsilcilerinin yanı sıra liselerin sağlık kulübü öğretmen ve öğrencileriyle birlikte Mersin Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.


Burada konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Gökçe, verem hastalığının son yıllarda dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de artış gösterdiğinin altını çizerek, hastalığa karşı yapılan çalışmaların önemli olmasına karşın yeterli olmadığını vurguladı. Gökçe, insanların hastalık hakkında edindikleri bilgileri sadece kendilerine saklamamaları, aksine çevresiyle paylaşması gerektiğine işaret etti. Gökçe, konuşmasının devamında verem hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.


Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. DR. Gülçin Yapıcı ise toplantıda; 'Hastalığın Tarihçesi', 'Dünyada Genel Durumu', 'Türkiye'de Genel Durumu', 'Bulaşma Yolları, Korunma ve Doğrudan Gözlem Altında Tedavi' konu başlıkları altında sunum gerçekleştirdi.


Toplantıda son olarak Tarsus Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Dr. Sabahattin Sahip söz aldı. Verem hastalığının Mersin'deki son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Sabahattin Sahip, Verem Savaş Dispanserleri'nin çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 11:33:51
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 11:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?