3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'Türkiye'nin can sultanı' ilan edildi

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 35.'si düzenlenen Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Sibel Can sahne aldı.

Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında havai fişek gösterileri altında Halk Eğitim Merkezi önüne kurulan açık hava sahnesinde sahneye çıkan Sibel Can, Silifkeli hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Bu yıl "Türkü" yılı olarak kutlanan Kültür Haftası'nın 4. gününde sahne alan Sibel Can, eski ve yeni şarkılarını seslendirdi. Sibel Can'a, konser sonrasında plaket ve teşekkür belgesi vermek için sahneye çıkan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu'nun yaptığı konuşma Sibel Can'ı çok etkiledi. Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, "Bu devirde kimse sultan değil, kimse hükümdar değil, kimse padişah değil, şarkısını sürekli söylüyorsunuz. Biz Silifkeliler olarak bir sultan tanıyoruz. O da siz "Can sultan", bugünden itibaren sizi Türkiye'nin ve Silifke'nin Can sultanı ilan ediyoruz. Aynı zamanda da gönüllerin sultanısınız" dedi.

Bu konuşma üzerine Sibel Can, çok etkilendiğini ve bunu seve seve kabul edeceğini belirtti. Can sultan ilan edilen Sibel Can'a sahnede dalında can eriği ikram edildi. Başkan Öngel ise, Sibel Can'a sahnede Silifke yoğurdu yedirdi.

Silifke'nin yoğurdunu çok lezzetli ve kaymaklı bulan Sibel Can, Silifke yoğurdunu yedikten sonra "Silifke yoğurdu" türküsüne oynadı. Konserine devam eden Sibel Can, bir baloncunun sattığı tüm balonları alarak tümünü hayranlarına dağıttı.

Havai fişek gösterileriyle sahneye çıkan sanatçı, yaklaşık 2 saat sahnede kalarak hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Ücretsiz olan konseri yaklaşık 10 bin kişi izledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 10:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?