2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Türkiye'nin çilek hasadı Silifke'de

Türkiye'nin ilk çilek hasadı, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde yapıldı.

Özyol Tarım A.Ş ve Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 200 dekar alanda Ekim ayında dikilen fide çileklerinin hasadı yapıldı. Silifke'nin genelinde toplam 18 bin dönüm araziden 75 bin ton ürün beklediklerini belirten Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, çileğin 2 ile 4 YTL arasında satıldığını söyledi. İlçe genelinde 18 bin dekar alanda çilek ekimi yapıldığını belirten Gün, "Bunların 7500-8000 dekarı birinci yılda bırakılan ürün, geri kalanı ise ikinci yıl ürünüdür. Daha önceki yıllarda denenip bırakılan freş fide ekiminden Ekim ayında 200 dekar civarında yapmıştık. Bu ekimin amacı sürekliliği sağlayan bir hasat dönemini yakalamak ve Silifke'de çileği sürekli bulundurmaktı. Şimdi de Türkiye'nin çeşitli büyük kentlerine çileğimizi gönderiyoruz" dedi.

Ortalama pik dönemleri bulunmayan çilek üretiminin Aralık ayının son haftası başlayıp Temmuz ayına kadar süreceğini belirten Gün, "Çilek bölgemiz için çok önemli olan bir bitki örtüsüdür. Bu bitkinin bu bölgede ekonomik anlamda çiftçimize daha fazla girdi sağlayabilmesi için yapılan çalışmalarda denenen Sweet Charlie çeşidinin renk, koku ve erkenciliği sayesinde bölgemiz daha erken ve daha önde çilek hasadı yaptı" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk çileğini hasat etmekten memnun olduklarını belirten tarım işçisi kadınlar ise, "Türkiye'nin ve Silifke'nin ilk çileğini biz topluyoruz. En kaliteli çilek buradadır. Bizlere de bu vesileyle iş imkanı sağlanıyor" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 12:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?