3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Türkiye'nin kaderi yerel iktidarın elinde

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, yerel iktidarların Türkiye'nin kaderinde büyük önem arz ettiğini belirterek, 29 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler seçimini önemsediklerini söyledi.

Çelik, Toroslar Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Yardımcısı Saffet Sucu'dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yerel iktidarların, Türkiye'nin kaderinde fevkalade önem arz ettiğine dikkat çeken Çelik, "Çünkü yerelde kendisini kanıtlayan kadrolar yarın dikeyde de yani Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ve hatta devletin bütün kurumlarını ele almak ve onları yönetmek gibi bir yetkiye sahip olabiliyorlar. Demek ki, dikey iktidarı ele geçirmenin en önemli yolu mahalli idarelerdir. Biz Toroslar Belediyesi'ni 10 yıldır yöneten bir ekibiz. İnşallah 2009'dan sonra da halkımızın teveccühünü kazanacağız" dedi.

Toroslar bölgesinin, özel olarak ilgilendikleri bir ilçe olduğunu ifade eden Çelik, "Belediye Başkanımız Hamit Tuna değerli bir arkadaşımızdır. O yüzden burayı çok seviyoruz. Çünkü Mersin'de göreceli olarak daha çok yoksul olan kesim, bu belediyenin hudutlarında yaşıyor. Toroslar ve Mezitli'nin ilçe olmasında büyük emeğimiz var. Toroslar gerçekten çok güzel bir ilçe oldu. İlçede bulunan bütün kurumlar burada örgütlendi. Artık vatandaşlarımız işlerini Valiliğe giderek çözmek yerine, Toroslar'daki ilçe kurumlarıyla halledebilecekler" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Sucu, Behiç Çelik'e belediyenin faaliyet çalışmalarını içeren kitapçık ve tanıtım CD'si ile Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük bayrağının resminin bulunduğu şilt takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 20:05:59
Güncelleme :26 Ekim 2008 Pazar 13:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?