30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Türkmen 32 eserini sergiliyor

TARSUS’TA SULU BOYA RESİM SERGİSİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde ressam Mehmet Türkmen’in çalışmalarından oluşan sulu boya resim sergisi açıldı.

Tarsus Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan sergi, Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde 31 Ocak tarihine kadar vatandaşların gösterimine açık kalacak. Serginin açılışında konuşan ressam Türkmen, 4 yıllık emeğini sergilemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sanatla uğraşmanın insanın mayasında olduğunu dile getiren Türkmen, “Bu fırsat bulmaya ve yeteneğe bağlı bir şey. Ben 40 yıl boyunca, resim yapmaya başlayacağım zamanın hayaliyle yaşadım ve 5 yıl önce Tarsus’a yerleşerek resim kurslarına katıldım. Bu güne kadar yağlı boya, pastel boya derken sulu boyada karar kıldım ve bu çalışmalarımı bu gün halkımızın beğenisine sunuyorum. Çalışmalarımı Tarsus’a ve Tarsuslulara borçluyum. Allah böyle güzel ve tatlı çalışmaları herkese nasip etsin” diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ise belediye olarak her zaman sanat ve sanatçıya destek olduklarını dile getirdi. İlçede her hafta kültürel bir etkinliğin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Tufan, “Ben değerli sanatçımıza meydana getirdiği bu güzel eserlerden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten Tarsus’ta her hafta bu ve benzeri etkinliklere şahit oluyoruz. Bir Tarsuslu olarak, bir belediye yöneticisi olarak bu çalışmalardan son derece memnunum. Tabi ki sanat çizgisiyle, resmiyle, heykeliyle dört dörtlük bir yaşam biçimi. Herkesin içerisinde mutlaka sanatla ilgili bir şeyler vardır. Gün gelince ve ortamı bulunca dışarıya yansıtma imkanı olacak. Herkes bu sanatların bir ucundan tutsun diyorum hocama da çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mehmet Türkmen, yaptığı 32 eser hakkında konuklara bilgiler verdi.

TARSUS’TA SULU BOYA RESİM SERGİSİ
TARSUS’TA SULU BOYA RESİM SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 13:30:02
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 13:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?