4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türk'ten emeklilere 'güçbirliği' çağrısı

TÜRK'TEN EMEKLİLERE 'GÜÇBİRLİĞİ YAPIN' ÇAĞRISI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bugün emeklilerin karşı karşı olduğu sorun ve sıkıntıları, kendi aralarında güçbirliği yaparak aşabileceğini söyledi.

Tüm Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı İlhami Tol, beraberindeki şube yöneticileriyle birlikte Fazıl Türk'ü makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren İlhami Tol, Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırının her geçen gün yükseldiğini, ancak emekli ve çalışanların ücretlerinin bu yükselişin altında kaldığını kaydetti. Türkiye'de yaklaşık 10 milyon emeklinin ağır koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Tol, sendika olarak statü yasasının çıkması için mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti.

İlhami Tol, "Yıllardır uygulanan yanlış ekonomik politikalar nedeniyle toplumun dar ve sabit gelirli diğer kesimleri gibi biz milyonlarca emekli de büyük sıkıntılar içinde, adeta yaşam savaşı veriyoruz. Sadece bugünkü hükümet döneminde değil, geçmiş dönemlerde de aynı şeyleri hep yaşadık, yaşıyoruz" dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise, sivil toplum kurulularında olduğu gibi emeklilerin de karşı karşıya olduğu sorun ve sıkıntıları aşabilmeleri için güçbirliği yapmaları gerektiğini vurguladı. Hak mücadelesi ve örgütlenme hakkının demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Türk, sendikaların da emeğe karşı girişimlere yönelik olarak dayanışma içinde mücadele vermesi gerektiğini, bunun da ancak güçbirliğiyle sağlanabileceğini savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:36:05
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 18:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?