4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Türk'ten esnafa 'destek' sözü

TÜRK'TEN ESNAFA 'DESTEK' SÖZÜ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, kendisini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dile getiren esnafa, çözüm konusunda 'destek' sözü vererek, belediye olarak üzerlerine düşeni de yerine getireceklerini söyledi.

Mersin Giyim Eşyası ve Satıcıları Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halim Çavuşoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Fazıl Türk'ü makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Halim Çavuşoğlu, sorunların her geçen gün kronikleştiğine dikkat çekerek, bu durumun da kendilerini zora soktuğunu ve kepenk kapatma noktasına geldiklerini anlattı. Çavuşoğlu, bilinçli ya da bilinçsiz yaşanan bu süreçte merkezi hükümetle birlikte yerel yönetimlerin, cadde mağazacılığını bitirme noktasında adeta işbirliği içine girmiş gibi bir tablo ortaya koyduğunu vurguladı.

Özellikle büyük alış-veriş merkezlerinin kent merkezinde ardı ardına açılmasıyla birlikte Çamlıbel ve merkezi noktalardaki cazibenin kaybedildiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Bundan yaklaşık 4-5 yıl öncesine kadar Çamlıbel'deki işyerleri fahiş fiyata alıcı buluyordu. Hava paralarıyla bölgede yer bulunup, bir esnafın orada işyeri açması imkansızken bugün gelinen noktada Çamlıbel, adeta bir hayalet kent haline döndü. Durum içler acısı ve artık bu duruma bir son verilmesi, buraların yeniden hareketlendirilmesi gerek" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise, kente sayıları her geçen gün artan büyük alış-veriş merkezlerine bağlı olarak yaşanan sorunların çözümü noktasında üzerlerine düşeni yerine getireceklerini kaydetti. Fazıl Türk, ekonomik kriz nedeniyle 2009 yılında binlerce esnafın işyerinin kapısına kilit vurduğunu hatırlatarak, 2010 yılının bereketli bir yıl olması temennisinde bulundu ve kentteki belediye başkanlarının da esnafa destek verip, sorunlarını çözebilme noktasında ortak hareket etmesi çağrısında bulundu. Katma değer oluşturan esnafın, istihdam alanında da önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Türk, "Binlerce insan yanınızda çalışıp ekmek yiyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak, her zaman sizlerin yanınızda ve sizlerle istişare halindeyiz. Yapılması gereken ne varsa da ayrıca yine görüşmeye hazırız" diye konuştu.

Türk'e günün bir diğer ziyaretiyse; Mersin Umum Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Orhan Kılıççıoğlu ve beraberindeki esnaflar tarafından gerçekleştirildi. Orhan Kılıççıoğlu, ziyaret esnasında yapmış olduğu konuşmasında odayla ilişkisi kesilmesine rağmen semt pazarlarında tezgah açan kişiler yüzünden sıkıntı yaşadıklarını, durumun bazen gerginliklere de neden olduğunu vurguladı. Sorunun çözülebilmesi için Akdeniz Belediyesi'nin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Kılıççıoğlu, bu konuda kendilerine gereken desteğin verileceğine de inandığını ifade etti.

Başta oda üyeliği olmak üzere, yasal prosedürleri yerine getirmeyenlere izin verilmesinin söz konusu olamayacağının altını çizen Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Eyüp Ercan'ı yanına çağırarak, pazarcı esnafının sıkıntısının giderilmesi talimatını verdi ve yasadışı tezgahlara izin verilmemesini istedi. Türk, yasal eksikliklerin giderildikten sonra bu esnafların faaliyetlerini sürdürmelerinin sağlanması talimatını da verirken, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz belediyeyiz. Bize üyelik belgesini getirecek, odanın izni olacak. Bizim kardeşimiz de, babamız da olsa müsamaha göstermeyiz. Yasal anlamda yapılması gereken ne varsa biz onu uygularız. Hiç kimse de hakkı olmadığı halde bu tür girişimlerde bulunamaz, hakkı olanın hakkını gasp edemez."

TÜRK'TEN ESNAFA 'DESTEK' SÖZÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 13:15:04
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 13:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?