5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Türküler 'dostluk' için söylendi

TÜRKÜLER 'DOSTLUK' İÇİN SÖYLENDİ

Mersin'de bir grup genç tarafından, dost sohbetlerinin sıcak tutup, yalnızlaşmaya karşı tepkilerini dile getirmek içindi kurduğu çay evinde, bu kez türkü sesleri yükseldi.

'Yalnızlığımızı Paylaşalım' sloganıyla kurulan ve işletmeciliğini Serdar Aktan'ın üstlendiği Ezgi Çay Evi'nde gerçekleştirilen dinletide Grup Mavi Düş adlı yerel müzik topluluğu sahne aldı. Erhan Öztürk, İbrahim Güler ve Mehmet Ötün gibi isimlerin de sesi ve enstrümanlarıyla destek verdiği özel etkinlikte, objektiflere yansıyan ise, dostluk ve arkadaşlığın pekişmesi oldu. Yoğun ilginin gösterildiği dinletide türküler hep bir ağızdan seslendirilirken, kimi zaman omuz omuza halay çekildi, kimi zamanda türkülere alkışlarla eşlik edildi.

Gelinen noktada Türkiye'de sıcak dost sohbetlerinin unutulduğunu, insanlar arasındaki ilişkilerinse kopma noktasına geldiğine dikkat çeken Serdar Aktan, tüm bunların doğal bir sonucu yalnızlaşmanın da kaçınılmaz olduğunu savundu. Aktan, bu durumun önüne geçebilme ve dost sıcaklığını yeniden sağlayıp, yalnızlığa karşı tepkilerini ortaya koyabilme noktasında kurdukları çay evinin, ekonomik krize rağmen kurulan dostluk köprüleriyle ayakta durduğunu anlattı.

İnsanları bir araya getirebilmenin yolunun sanattan geçtiğini ve bu kapsamda kendilerinin de kültürel ve sanatsal etkinliklere ağırlık verdiklerini ifade eden Aktan, "Burası sıradan bir çay evi değil. İnsanlar burada yeni dostluklar kurup, var olan dostluk ve arkadaşlıklarını da pekiştirirken, kendilerini de geliştirme fırsatı buluyor. Düzenlemiş olduğumuz saz ve gitar kurslarına gösterilen ilgi çıktığımız yolda yalnız olmadığımızı ortaya koyuyor. Her hafta sonu gerçekleştirilen dinletilerle birlikte türkülerimizi birlikte söylüyoruz. Sesine güvenen sesiyle, yeteneğine güvenenlerse saz ya da gitarlarıyla sahnede yer alıyor. Sonuçta bir paylaşım ortaya koyuyoruz. Etkinliklerimizi ilerleyen haftalarda da sürdüreceğiz" dedi.

TÜRKÜLER 'DOSTLUK' İÇİN SÖYLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 11:38:05
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 11:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
guide IP: 78.172.252.xxx Tarih : 28.11.2009 01:51:24

Grup Mavi Düş adında bir grup zaten var isminizi değiştirin müzik topluluğunuzun www.grupmavidus.com