3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Turnuvada büyük rekabet

Mersin'de bu yıl ilk defa organize edilen 'Mersin Cup Bayanlar Basketbol Turnuvası'nda kıyasıya rekabet yaşanıyor.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) mücadele eden takımların kozlarını paylaştığı turnuvada; Mersin Büyükşehir Belediyesi, BOTAŞ, Tarsus Belediyesi ve Ceyhan Belediyesi yer alıyor. Tek devrelik lig usulüne göre oynanan turnuvaya katılan ekipler hem eksikliklerini görüyor, hem de yeni sezon öncesinde moral depolamaya çalışıyor.

Turnuvanın kendileri açısından oldukça verimli olduğunu, bu nedenle de alınan sonuçlardan çok oyuncuların ortaya koymuş olduğu performansla ilgilendiklerini belirten BOTAŞSpor Başantrenörü Olcay Orak, yeni sezon öncesinde genç ve istekli bir takım oluşturduklarını, tecrübesiz bir ekip olmalarına karşın her geçen gün daha da iyiye gittiklerini ve oynadıklarını hazırlık maçlarıyla da tecrübe kazandıklarını söyledi.

Orak, "Bu şekilde oynamaya devam edersek, ligde güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Biliyorsunuz genç ve tecrübesiz oyuculardan kurulu bir ekip kurduk. Ve bu ekiple birlikte gerek ligde, gerekse de Avrupa'da elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağız" dedi.

Ceyhun Yıldızoğlu ile birlikte diğer tecrübeli oyuncuların takımdan ayrılmasının bir dezavantaj olarak görülebileceğini, ancak bunun çok önemli bir sorun da olmayacağını kaydeden Olcay Orak, kan değişimini ise; 'bayrak yarışı'na benzetti ve devralmış oldukları bayrağı da en iyi yere taşıyacaklarına inandıklarını vurguladı.

Ceyhan Belediyespor Başantrenörü Levent Deringöl de, takım olarak eksikliklerini görme açısından turnuvanın oldukça verimli geçtiğinin altını çizerek, oynamış oldukları karşılaşmalarda ortaya konulan performansın da kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Deringönül, takım olarak her geçen gün daha da iyiye gittiklerini ve sezon öncesi eksiklikleri gidererek, lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini dile getirdi. Levent Deringöl, "Ligdeki öncelikli hedefimiz ise Play-off'a katılmak. İşimiz hiç kolay değil ama bunu başarabilecek güçteyiz. Ligde genç oyuncularla mücadele edeceğiz,. Bu durum ilk etapta bir dezavantaj olarak görülse de bunu avantaja çevirip, hedefe de ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 16:44:59
Güncelleme :3 Ekim 2008 Cuma 16:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?