4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Turnuvanın şampiyonu belli oldu

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde 4 ilden 8 takımın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Liselerarası Genç Erkekler Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuvanın şampiyonu Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi oldu.

Koray Aydın Stadyumu'nda yapılan turnuvanın final maçını; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş da izledi.Maçın son düdüğü ile birlikte kupa törenine geçildi. Kupa töreninde konuşan Hasan Gül, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya da spor komplekslerini bu turnuvanın gerçekleşmesinde tahsis ettiği için teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, spora ve sporcuya verdikleri önemi dile getirerek, bu tür turnuvaların düzenlenmesinde her zaman destek olacaklarını ve Mersin'in artık sporla anılması gerektiğini vurguladı.

Belediye olarak yaptıkları spor kompleksleri ile Mersin'i spor kenti yapma amaçlarına her geçen gün adım adım yaklaştıklarını belirten Tuna, turnuvada dereceye giren takımları kutlayarak, “Bu turnuvaya ev sahipliği yapmak bize mutluluk verdi. Belediye olarak 4 spor kompleksi, 6 futbol sahası yaptık. Amacımız gençlere spor yapacak zeminler oluşturmak, hem bölge hem de bu tür turnuvalara ev sahipliği yapmak. İçimizde, beyni bilgi, vücudu sportmen bir kimlikle dolu gençlik özlemi var. Belediye olarak gençlerimizin her dalda spor yapmasını sağlamak için uğraşıyoruz. Gençliğimiz geleceğimizdir. Birinci ve ikinci olan takımlarımıza Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası'nda başarılar diliyor, diğer takımlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya bir teşekkür plaketi takdim ederken, törene katılan protokol üyeleri de, turnuvada başarılı olarak ilk 3'e giren takımlara kupa, madalya ve teşekkür belgelerini takdim etti.

Müsabakalar sonucunda ilk ikiye giren Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi ile İzmir Kipa 10. Yıl Lisesi, ülkemizi 5-13 Nisan tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan Dünya Liselerarası Genç Erkekler Şampiyonası'nda temsil edecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 10:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?