4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Turunçgil Festivali başlıyor

MERSİN 1. TURUNÇGİL FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

Mersin'de bu yıl ilki düzenlenecek olan 1.Turunçgil Festivali, yarın başlıyor.

2 gün sürecek olan etkinliklerle ilgili gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirilirken, festival kapsamında Mersin'deki merkez ilçelerin yanı sıra Erdemli ilçesinde de çeşitli etkinlikler düzenleneceği belirtildi.

Yarın saat 09.30'da başlayacak olan festival programı kapsamında, Hastane Caddesi Metropol İş Merkezi önünde toplanacak olan kortej, İstiklal ve Sakarya caddelerini takiben Cumhuriyet Alanı'na ulaşacak. Burada Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un Atatürk Anıtı'na Turunçgil çelengini koymasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Sonrasında temsili limon yatak tezgahının gösterimi gerçekleştirilecek. Aslanköy Kadınlar Topluluğu'nun turunçgil konulu oyunu ve defilenin ardından folklor ve halk oyunları gösterisi yer alacak.

Oldukça renkli görüntülere sahne olacak olan etkinlikler kapsamında ayrıca, Latin dans gösterisi ile çeşitli yarışmalar da yer alacak. Festivalin ilk günkü etkinlikleri, Kültür Merkezi'ndeki 'turunçgil' konulu panel ve Grup Lanotte konseri ile sona erecek.

Festivalin ikinci gününde de yine renkli görüntüler yer alırken, Cumhuriyet Alanı'na Festival TIR'ı yerleştirilecek. Aynı gün Romanlar Derneği Dans Topluluğu ile yine çeşitli halk oyunları ve folklor gösterileri sunulacak. Konserlerin de yer alacağı etkinlikler, festival promosyonları ve portakal suyu ikramı ile sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 11:44:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 13:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?