30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Turunçgil üreticileri bilgilendirildi

SİLİFKE'DE TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Silifke Tarım İlçe Müdürlüğü ve Silifke Turunçgil Üreticileri Birliği tarafından, turunçgil gübrelemesi ve Pestisit kalıntısının önlenmesi konusunda üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya turunçgil üreticileri yoğun ilgi gösterdiler.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, turunçgil sahalarında iyi tarım uygulamalarına önem verdiklerini, ÇATAK projesi kapsamında 77 çiftçiye İTU yaptırdıklarını ve bu çiftçilerin sertifika almaya hak kazandıklarını belirterek, çiftçilerin toprak analizine dayalı gübreleme yapmalarının önemini anlattı.

ÇATAK projesinin 2011 yılında devam edeceğinin müjdesini veren Gün, İTU alanını daha da arttıracaklarını belirterek, "İlçe Tarım Müdürlüğü olarak her zaman Turunçgil üreticilerimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. T. Hakan Keserler, "Turunçgil Gübrelemesi" konusunda çiftçilere bilgiler verdi.

Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanlarında Dr. Kubilay Derin' de turunçgili ürünlerinde pestisit kalıntısının insan ve çevre sağlığına önemi ile ihracata olan etkileri konusunda bilgiler verdi.

SİLİFKE'DE TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2011 Cuma 11:01:05
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 13:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?