3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tüzmen: Yere sağlam basıyoruz!

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye ihracatının 9 ayda 100 milyar doları geçtiğini belirterek, "Önümüzdeki dönem zor bir dönem, dünyada sıkıntılar var ama biz burada güzel bir bayram yapıyoruz. Çünkü artık yere daha sağlam basıyoruz, ekonomimiz çok daha güçlü" dedi.

Bakan Tüzmen, Suphi Öner Öğretmenevi'nde AK Parti Mersin İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Mersin milletvekilleri Zafer Üskül, Ali Er ve Ömer İnan'ın da katıldığı törende konuşan Tüzmen, bugüne kadar verdikleri bütün sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirterek, seçimden bu yana 28 kez Mersin'e geldiğini hatırlattı.

Mersin'i ayağa kaldırmak, Türkiye'de ve dünyada hak ettiği yere getirmek için büyük projeleri, büyük düşünceleri olduğunu ifade eden Tüzmen, "Türkiye'nin
ihracatı son 9 ayda 100 milyar doları geçti. Önümüzdeki dönem zor bir dönem. Dünyada sıkıntılar var ama biz burada güzel bir bayram yapıyoruz. Çünkü; artık ayaklarımız yere daha sağlam basıyor, ekonomimiz çok daha güçlü. Sektörel planlama, bölgesel planlama yaptığımız için, komşu çevre ülkeler ağırlıklı olmak üzere ihracatımızı çeşitlendirdiğimiz için, bölgelerimizi çeşitlendirdiğimiz için geleceğe daha rahat bakıyoruz. Sıkıntıları daha rahat atlatacak şekilde çalışmalarımız var" diye konuştu.

Yerel seçimlerde de belediyelerde aynı çalışmayı yapacaklarını ve önümüzdeki Mart ayında da bayram yapmak istediklerini vurgulayan Tüzmen, "1 yıl önce buraya geldiğimizde Mersin'in limanı çalışmıyordu, şehir çöp kokusundan geçilmiyordu, narenciye yerlerde sürünüyordu. 1 yıl önce buraya geldik ve 'bunları çözeriz' dedik. Bugün Mersin Limanı Akdeniz'in en iyi çalışan limanı haline geldi, çöp kokusu kalktı, sorun çözüldü. Çöpü biz hallettik, birileri sahip çıkmaya çalışsa da millet biliyor. Narenciyede elimizden gelen desteği verdik. Bizler her zaman doğruyu söylüyor, alnımız açık, başımız dik politika yapıyoruz. Bundan sonra da böyle olacak" dedi.

Konuşmaların ardından partilileriyle tek tek öpüşerek bayramlaşan Tüzmen, elini öptürdüğü çocuklara oyuncak hediye ederken, 5'er YTL'de bayram harçlığı verdi.

İHA/AA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 21:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?