3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tüzmen başkan adayı mı oluyor?

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yakında hayata geçecek Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi'yle en az 5 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Tüzmen, AK Parti Tarsus İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Tarsus'a ilk geldiğinde "5 T" sözü verdiğini, ticaret ve taşımacılığı geliştirdiklerini, şimdi sıranın turizme geldiğini belirterek, "Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi yakında hayata geçiyor. Burada 10 bin yatak kapasiteli tesisler yapılacak ve en az 5 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

Tarsus'un Karboğazı bölgesinin de turizme kazandırıldığını hatırlatan Tüzmen, "Burada kayak pistleri yapılıp Mersin ve Tarsusluları kayakla tanıştıracağız. Turizm çalışmalarımız yakında meyvesini verecek. Tarsus'a bir de havaalanı yaptıracağız. Bu havaalanı Adana ile Mersin'in arasında olacak ve adı da herkesi kucaklayacak olan Çukurova Havaalanı olacaktır. Buraya herkes sahip çıkacaktır, bu sayede taşımacılık ve turizm gelişecektir" diye konuştu.

Tüzmen ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 9 yıldır çöp sorununu çözemediğini iddia ederek, kendilerinin kısa sürede belediyenin yapamadığı bu görevi üstlenip çöp sorununu çözdüklerini ifade etti.

Tüzmen, "Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na benim adımı verenler dedikodu üretiyor. Oraya çok temiz ve dürüst bir arkadaşımızı aday gösterip seçimleri sizlerin desteği ile alacağız" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde, İlçe Başkanı Yusuf Temel güven tazeledi.

Tarsus Spor Salonu'ndaki kongreye, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ömer İnan, Ali Er, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Mersin İl Başkanı Muhammet Gültak, partililer ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 15:38:22
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 11:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?